Fördelarna med att ha kreditkort i plånboken

Foto av författare

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

Kreditkort i plånboken

Det är skönt att ha ett eller två kreditkort i plånboken. Ett kreditkort är en smidig backup när något händer eller för att du ska få råd att göra saker, som att åka på en resa. Istället för att du lånar av banken, så lånar du av dig själv och kan använda pengarna till vad du vill. Förutom att du också får poäng när du handlar med ditt kreditkort och får många fördelar när du ska resa.

Tillgång till pengar

Den absolut största fördelen med kreditkort är att du på ett mycket smidigt sätt har tillgång till extra pengar. Du ser ett intressant erbjudande på en resa eller något som du behöver köpa. Istället för att ansöka om ett lån eller helt missa resan eller affären så tar du bara fram kreditkortet. Problemet är löst. Ett kreditkort fungerar som att du lånar från ett eget lånekonto. Du delbetalar på det lånade beloppet varje månad, så att det inte blir svårt att betala tillbaka. När du får in mer pengar passar du bara på att betala in lite mer. Pengar som du sedan kan använda på kredit. Ett kreditkort ger verkligen mycket personlig frihet, oavsett inkomst.

Samla poäng

Med många kreditkort kan du samla poäng på allt som du köper. Det är vanligt att kunna omvandla poängen till respoäng som du kan nyttja när du ska flyga. Du använder kreditkortet för att köpa mjölk eller ett par jeans. När du betalar med kortet får du samtidigt poäng som du kan använda på nästa resa. Möjligheten att åka businessklass eller göra en extra resa ökar markant om du använder ditt kreditkort.

Ekonomisk backup

För många är ett kreditkort en ekonomisk backup. Om du inte har 20 000-50 000 kronor sparat på banken är det skönt att ändå ha tillgång till pengar när datorn eller bilen går sönder. Med pengar på kreditkortet kan du göra större inköp på en gång utan att behöva vänta in nästa lön eller spara i flera månader. Med ett kreditkort i plånboken behöver du inte oroa dig lika mycket för ekonomin, för du har pengar att använda.

Res mer

Kreditkort och resor hänger ihop på flera sätt. Förutom att du kan samla poäng på dina köp som du helt gratis kan resa för, så får du ofta en bättre försäkring när du betalar resan med kreditkortet. Hamnar bagaget på villovägar kommer även kreditkortsföretag att ge dig ersättning. Detsamma gäller om flyget är inställt eller försenat och du behöver bo på hotell. Du kan också känna dig säker på att kortet verkligen fungerar utomlands om du har ett av de större kreditkorten.

Foto av författare

Innehållsansvarig - LånUpplysningen

Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer