Hur du väljer rätt sms lån

Foto av författare
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

Det stora utbudet och olika lånevillkor gör det ibland svårt att välja upplägg. Därför har vi nedan sammanställt en lista över hur du väljer rätt sms lån.

Hur snabbt behöver du pengarna?

Många som ansöker om ett sms lån önskar få en utbetalning så snart som möjligt. Det finns ganska stora skillnader vad gäller utbetalning mellan olika långivare. En del lovar att du har pengarna på kontot efter en kvart, medan andra lån kan komma in efter två dagar. Om du behöver ett lån under en helg eller helgdag bör du vända dig till en långivare som erbjuder utbetalningar även då.

Vill du få en tydlig överblick över vad olika aktörer erbjuder när det gäller utbetalning kan du använda dig av smarta jämförelsesajter. Ett exempel är hittasmslån.se där du enkelt hittar ett upplägg som känns bäst helt utifrån dina egna kriterier.

Sms lån är högkostnadskrediter, vilket innebär att de är dyrare än ett vanligt privatlån. Däremot finns det inom kategorin vissa lån som är mer förmånliga än andra och även billigare. Dessutom kan du hitta långivare som erbjuder räntefria lån, framförallt om du är en ny kund. Då blir du erbjuden att få ett lån utan ränta om du betalar tillbaka innan förfallodatum.

Hur kreditvärdig är du?

Om du är över 18 år, är folkbokförd i Sverige och har konto i en svensk bank har du goda chanser att bli beviljad sms lån. Samtidigt skiljer sig kraven mellan olika långivare, därför bör du alltid titta på lånevillkoren innan du ansöker. Använd gärna sajter som den tidigare nämnda hittasmslån.se för att få all fakta samlad.

Har du god kreditvärdighet kan du vända dig till vilken aktör som helst. Skulle du däremot ha en svagare ekonomi bör du söka dig till en mer förlåtande långivare som har överseende med exempelvis betalningsanmärkningar.

Lån med eller utan UC?

Att låna utan UC innebär att du vänder dig till långivare som inte begär kreditupplysningar via Upplysningscentralen. Istället används exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Fördelen med det senare är att din låneansökan blir mer anonym. Din bank och alla andra långivare i landet kommer inte kunna se att du ansökt om ett sms lån. Det är fördelaktigt, eftersom många låneansökningar sänker din kreditvärdighet.

Du som har en god ekonomi och ansöker om sms lån någon enstaka gång kan även välja lån med UC. Har du däremot lägre kreditvärdighet är lån utan UC ofta att föredra.

Foto av författare

Innehållsansvarig - LånUpplysningen

Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer