En ny betaltjänst som heter Betalo.se gör att man numera även kan betala sina räkningar med kreditkort. Det finns en rad fördelar med att göra detta men även risker.

Fördelarna är att du kan skjuta upp räkningar som du absolut inte har råd att betala till en period då du har mer råd att betala dem. Detta kan vara en fördel om en räkning ligger hos inkasso eller liknande.

Om du aktivt arbetat med att samla bonuspoäng på ditt kreditkort kan du samla väldigt mycket bonuspoäng på detta sätt. Vanligtvis får man ju bara bonuspoäng på strököp i vardagen men nu kan du få bonuspoäng (att resa, handla mat för etc) för hyran osv.

En nackdel är att du riskerar att hamna i en kredithärva där du bara skjuter upp och skjuter upp dina betalningar. Om du vill använda detta för att utnyttja ditt kreditkorts bonusprogram (snarare än att skjuta upp räkningen) så se till att flytta över motsvarande summa på ett sparkonto så att du har pengarna när du behöver dem.

Betalo.se tar en avgift mellan 0 till 2.5% av summan för betalningar via deras tjänst beroende på vilket kreditkort du använder. Detta bör du definitivt ha med i beräkningen om det lönar sig gentemot den bonus du får.

Använd den kostnadsfria tjänsten Kortio.se. Här kan du jämföra alla kreditkort på marknaden och hitta det bästa kreditkortet som passar dig och dina behov. Du kan här jämföra olika kreditkort som resekort, shoppingkort, matkort, bensinkort och premiumkort.