Betala räkningar med kreditkort

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

En ny betaltjänst som heter Betalo.se gör att man numera även kan betala sina räkningar med kreditkort. Det finns en rad fördelar med att göra detta men även risker.

Fördelarna är att du kan skjuta upp räkningar som du absolut inte har råd att betala till en period då du har mer råd att betala dem. Detta kan vara en fördel om en räkning ligger hos inkasso eller liknande.

Om du aktivt arbetat med att samla bonuspoäng på ditt kreditkort kan du samla väldigt mycket bonuspoäng på detta sätt. Vanligtvis får man ju bara bonuspoäng på strököp i vardagen men nu kan du få bonuspoäng (att resa, handla mat för etc) för hyran osv.

En nackdel är att du riskerar att hamna i en kredithärva där du bara skjuter upp och skjuter upp dina betalningar. Om du vill använda detta för att utnyttja ditt kreditkorts bonusprogram (snarare än att skjuta upp räkningen) så se till att flytta över motsvarande summa på ett sparkonto så att du har pengarna när du behöver dem.

Betalo.se tar en avgift mellan 0 till 2.5% av summan för betalningar via deras tjänst beroende på vilket kreditkort du använder. Detta bör du definitivt ha med i beräkningen om det lönar sig gentemot den bonus du får.

Använd den kostnadsfria tjänsten Kortio.se. Här kan du jämföra alla kreditkort på marknaden och hitta det bästa kreditkortet som passar dig och dina behov. Du kan här jämföra olika kreditkort som resekort, shoppingkort, matkort, bensinkort och premiumkort.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer