Mellanstora lån är de lån som handlar om summor som överstiger snabblånen – som ofta handlar om några tusenlappar – men som inte kan fås via de större bankernas privatlån. I praktiken innebär denna löst definierade grupp lån som är mellan 5 000 kr till 25 000 kr. De är i en speciell nisch som vi beskriver i denna artikel.

Smålån på under 5 000 kr har, utifrån långivarens perspektiv, relativt låga kreditrisker och höga marginaler vilket har gjort att utbudet av dessa smålån (sms-lån, internetlån mm) är mycket högt. Banklån från etablerade banker börjar sen oftast från runt 25 000 kr eftersom det förmodligen, rent administrativt, är för dyrt och svårt att få lönsamhet i att erbjuda mindre lån.

Luckan däremellan, från 5 000 kr till 25 000 kr, befinner sig därmed i ett visst vakuum och utbudet av långivare är alltså inte lika stort som för smålånen och banklånen. Det är dock relativt vanligt att man behöver låna pengar inom detta spann, dessa exempel känns kanske relevanta?

  • Låna 10 000 kr till ett nytt kylskåp
  • Låna 15 000 kr till en ny TV
  • Låna 20 000 kr till en längre semester eller mindre renovering hemma

Efterfrågan på dessa typer av lån har förstås skapat ett visst utbud av långivare som lyckas få ihop marginaler och administrativa kostnader så att lånen kan erbjudas till relativt låg ränta. Ordet relativt är dock viktigt i detta samband då inga räntor eller kostnader för privatlån är direkt låga.

Ansöka om lån upp till 25 000 kr på nätet

Lån upp till 25 000 kr kan man inte få via sms utan endast via telefon och internet. Ansökan sker dock via nätet och den mest seriösa långivaren är, även här, Folkia.

Folkia lånar ut upp till 25 000 kr med vad de kallar Stora Folklånet och det kan du ansöka om på Folkias webbsida.

Jämför upp till 30 st banker med en enda ansökan

Lånekoll hjälper helt kostnadsfritt dig att jämföra massor av banker med en enda ansökan och en enda kreditupplysning. Det är helt gratis att använda den tjänst som Lånekoll erbjuder och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.