Låna 600 000 kr utan säkerhet

Ett privatlån över 25 000 kr brukar innebär oftast att man kan låna från en vanlig bank och man brukar referera till dessa privatlån som ett banklån. Dessa banklån utan säkerhet kan fås upp till 600 000 kr och man kan ansöka om dem på nätet. Om man får ett banklån eller ej gäller under vissa förutsättningar som vi går igenom i den här artikeln.

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Ett banklån är alltså en typ av privatlån som lånas ut utan säkerhet vilket betyder att det är ingen fysisk produkt som står som säkerhet om du inte kan betala tillbaka lånet, som fallet är med till exempel ett bolån där bostaden står som säkerhet. Istället är det din privatekonomi och förenklat, din lön, som står till grund för om, eller hur mycket, du får låna.

Att lånet är utan säkerhet innebär också, ur bankens perspektiv, att om du inte kan betala tillbaka lånet så blir banken av med pengarna. Det är alltså en hög risk för banken att låna ut pengar till privatpersoner på detta sätt. Hög risk brukar därmed också innebära hög ränta.

Vilka banker erbjuder lån på 600 000 kr

Här nedanför kan du hitta långivare och banker som erbjuder privatlån upp till 600 000 kr. Tänk bara på att det krävs att du har en bra kreditvärdighet för att bli beviljad denna typ av summa. Men du kan ändå ansöka om 600 000 kr och se vilka erbjudanden du får.

Populär
Lendo (förmedlare) logga
★★★★★ 4.8/5
  • Enbart 1 kreditupplysning (UC)
  • 41 långivare anslutna
  • Kostnadsfritt & ej bindande
  • Sveriges största låneförmedlare

Du kan låna

10 000 – 600 000 kr

Effektiv ränta

4,70 – 33,75 %

Löptid

1 – 15 år

Utbetalning

2 – 5 dagar

Zmarta (låneförmedlare) logga
★★★★★ 4.5/5
  • 4,6 / 5 i betyg hos Trustpilot
  • Endast 1 kreditupplysning (UC)
  • Samla dyra lån och krediter
  • Upp till 35 banker och långivare

Du kan låna

5 000  – 600 000 kr

Effektiv ränta

6,13 – 30,40 %

Löptid

1 – 20 år

Utbetalning

1 – 3 dagar

Snabb utbetalning
Bank Norwegian (privatlån) logga
★★★★★ 4.5/5
  • Låna från 5 000 kr
  • Samla dina lån
  • Låna utan säkerhet
  • Över 1 miljon kunder!

Du kan låna

5 000 – 600 000 kr

Effektiv ränta

8,61 – 29,07 %

Löptid

1 – 15 år

Utbetalning

1 – 2 dagar

Marginalen bank (privatlån) logga
★★★★★ 4.0/5
  • Välkänd svensk bank
  • 0 kr i uppläggningsavgift
  • Enkel och snabb låneansökan
  • Privatlån, samlingslån, bolån & omstartslån

Du kan låna

25 000 – 500 000 kr

Effektiv ränta

7,12 – 20,49 %

Löptid

2 – 15 år

Utbetalning

2 – 5 dagar

COOP privatlån logga
★★★★★ 4.0/5
  • 1 % lägre ränta som COOP medlem
  • 0 kr i uppläggningsavgift
  • Räntegaranti
  • Låneindikator (Hur mycket kan du låna)

Du kan låna

15 000 – 500 000 kr

Effektiv ränta

5,33 – 25,46 %

Löptid

2 – 15 år

Utbetalning

1 – 2 dagar

Vad krävs för att låna 600 000 kr

Ett privatlån på 600 000 kr kräver en god kreditvärdighet och man brukar få låna 1 – 2 gånger sin årsinkomst. Men sen är det många finansiella saker banken kollar på och viktiga delar är boendeform, hyra, antal barn i hushållet och ifall du har andra privatlån och krediter.

Låna 600 000 med betalningsanmärkning

Att låna 600 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar hos Kronofogden kommer troligtvis nekas av de flesta banker och långivare då lånesumman är väldigt stor. Det brukar även vara svårt att låna denna höga summa även ifall du har en bra kreditvärdighet. Men du kan alltid skicka in en gratis ansökan hos en låneförmedlare som godkänner betalningsanmärkningar och se hur mycket du kan få låna.

Banklån till låg ränta

Banklån har dock i jämförelse med mindre lån en lägre ränta och färre avgifter. Därtill är konkurrensen mellan olika banker hög vilket gör att man kan hitta banklån till relativt låg ränta.

Det finns olika faktorer som påverkar hur låg ränta du kan få och hur mycket du kan få låna. Den viktigaste är hur mycket du tjänar. Ju mer du tjänar, desto mindre risk är det för banken att låna ut och du kan då lyckas låna mer pengar och till lägre ränta. En stadig och fast inkomst är alltså en fördel.

Att undersöka olika banker är ett annat sätt att skaffa lägre ränta. Konkurrensen är som sagt hård och detta är goda nyheter för dig, shoppa runt bland bankerna, jämför privatlån och leta efter den lägsta räntan.

I vissa fall är det viktigt för banken att veta exakt vad du ska använda pengarna till. Om du ska använda pengarna till någon form av investering (till exempel aktier, bostad och till vis mån utbildning) så är det också möjligt att du får en lägre ränta än om du lånar till konsumtion. Vissa banker sätter dock en poäng i att de inte frågar vad du ska använda pengarna till.

Andra typer av banklån

Banklån kan vara lite mer specifika om pengarna används för att köpa en bil eller båt, de kallas då förstås billån eller båtlån. I dessa fall kan bilen eller båten stå som säkerhet för lånet och då är det egentligen inte ett privatlån. Det innebär att du kan få lånet till bättre villkor än för ett lån helt utan säkerhet.

Om du använder pengarna för att renovera en bostadsrätt eller hus kallas det ofta för renoveringslån och även om du då ”bränner” alla pengarna så skapar det ett värde för din bostad. Eftersom detta ökade värde till viss mån är en säkerhet så kan så kallade renoveringslån vara mer fördelaktiga än ett vanligt privatlån.

Ett tips är att fråga banken om de har speciallån som passar det du tänkt använda pengarna till och om du på detta sätt kan pruta räntan lite.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
6 Kommentarer
Nyast
Äldst Populärast
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer