Låna till en resa

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

Efter en lång och mörk och kall vinter så känns det att det är dags för att ta en semester i solen och njuta av sanden runt fötterna och en paraplydrink i handen. Efter att ha surfat på internet har du hittat en fantastisk resa till en plats du alltid har velat åka till, men när du ser priset på resan så inser du att du inte har pengar för att kunna betala resan. Vad kan du göra då?

Finansiera resan med ett lån

Att låna pengar till en semesterresa är ett bra alternativ men det finns lite att tänka på. Privatlån är den typ av lån som lämpar sig bäst för ändamålet. Det går ofta fort att få besked från banken och de flesta banker ger dig två veckors ångerrätt, så att du kan stoppa lånet i tid om du blir sjuk eller något annat händer.

Oftast ligger räntan mellan 3 % och 7 % på privatlån så det är viktigt att du tittar på flera banker, för att se vilka som har den lägsta räntan. De flesta banker ger dig dessutom möjlighet att betala tillbaka lånet snabbare utan att behöva betala avgifter. Om du till exempel vet att du ska få en bonus från jobbet efter din resa kan du då betala av lånet snabbt och enkelt.

Måste du vara kund hos banken?

En del banker begär att du är det medan andra inte gör det. Men om du är en bra kund hos den bank du använder kan de kanske ge dig en lite lägre ränta än en bank där du inte är kund. Igen, det är bäst att fråga.

Finns det andra sätt att låna pengar än från en bank?

Om du har ett kreditkort kan du använda det för att betala din semester. En sak du måste tänka på är att räntan du betalar på ett kreditkort kan vara mycket högre än den du skulle betala för ett privatlån. Fördelen är att det är smidigt att betala via internet och inte behöva kontakta din bank.

Jämförelsetjänster

Det finns olika företag och hemsidor som erbjuder tjänster där du fyller i hur mycket du vill låna och sedan så söker de efter de bästa alternativen. Det fungerar ungefär som när du söker efter billiga flyg.

Dessa företag jämför olika lån enkelt och du kan snabbt se vilket som är förmånligast för dig. Du vill inte sitta på sandstranden och oroa dig för det lån du har tagit utan du ska kunna slappna av och ha det roligt på din semester.

Förutom att titta på räntor och amorteringar ska du noggrant läsa den finstilta texten som säger dig exakt vad banken erbjuder och vad du som låntagare är skyldig att göra. Om du inte gör det kan du få otrevliga överraskningar efter semestern och det ska du undvika.

Nu har du fått lite information om hur privatlån till en semesterresa fungerar så du är väl förberedd och kan göra ett bra val. Kom ihåg att inte ta ett större lån än vad du kan betala tillbaka utan att försätta dig i risk.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer