Lendo köper Compricers bolånetjänst

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Lendo köper Compricers bolån

Visste du att jämförelsetjänsten Lendo har förvärvat bolåneverksamheten hos Compricer? Vad innebär det för dig som vill jämföra bolån? Lendo önskar se en snabbare digitalisering av bolånen likt hur man kan jämföra privatlån idag.

Redan 2010 startade norska Schibsted sin uppköpsresa av privatlånetjänsten för jämförelse av lån, Lendo, genom att köpa in sig på 46 % av den. Idag äger man i stort sett hela Lendo. När Schibsted klev in klev grundarna Thomas Hjelm och Fredrik Jung Abbou ut. Schibsted är, och var, stolt ägare till både Lendo och Compricer när Lendo för ett tag sedan köpte upp sin koncernkollega Compricers bolåneverksamhet för att bredda kunderbjudandet. Hos Compricer kan man, förutom att nyttja jämförelsetjänsten också ta kontakt med professionella bolåneförmedlare för att få goda råd. Nu kan Du få all service, en komplett bolånetjänst, via lendo.se

Två giganter inom sina områden

Lendo är troligtvis landets största jämförelsetjänst för bolån, medan Compricer, förutom sin nästan lika stora jämförelsetjänst, också har en bolåneverksamhet som Lendo därmed har köpt. Medan detta sker har Lendo stängt sin verksamhet på fyra av sina marknader och valt att sätta fokus på tre länder, däribland Sverige.

Compricer startade år 2005 och är även detta helägt av mediabolaget Schibsted. Här kan man jämföra olika typer av lån samt försäkringar. Lendoteamet med VD Carl Brynielsson i spetsen har tagit det naturliga steget för att bredda verksamheten till att innefatta även bolån. Compricer har varit en vass kandidat och ett bra val att köpa bolåneverksamheten av.

Vilka banker kan nu Lendo erbjuda inom bolån?

Hos Lendo kan du nu jämföra bolån hos 9 banker. I dagsläget saknar man samarbete med de större bankerna som Swedbank, Nordea, Handelsbanken m.fl. Men förhoppningsvis kan nedanstående banker hjälpa till att pressa priset på dagens bolån.

  • Bluestep Bank
  • Hypoteket
  • Landshypotek Bank
  • Marginalen Bank
  • Nordax bank
  • SBAB
  • Skandia
  • SVEA
  • Ålandsbanken

Digital satsning

Lendo har som flera av nischsajterna länge arbetat för en transparent lånemarknad och har löpande putsat sitt digitala erbjudande. Finessen med endast en kreditupplysning och att man med denna når en mängd bank- och krediterbjudanden är onekligen attraktivt, men just den nischen har blivit alltmer konkurrensutsatt. Detta gör att ett komplett erbjudande som även innefattar bolåneexpertis kan bli mycket attraktivt för kunden.

Compricer kommer att fortsätta med verksamheten i enskilt bolag inom Lendo Group med jämförelsetjänsten i fokus. Medarbetarna i bolåneverksamheten flyttas över till Lendo.

Lendo stärker sin nordiska närvaro

Mycket händer i Lendo. Förra året förvärvade Lendo Mybanker, en dansk bankplattform som ska bidra till att Lendo förstärker sin nordiska närvaro.1 Mybanker förväntas få resurser för att utföra uppgifter inom marknadsföring och utveckling av produkter och kommer troligtvis att profileras som en ledande jämförelsetjänst i Europa. Lendo och Mybanker förväntas att tillsammans bedriva utveckling och innovation inom finansiella tjänster.

Det råder konkurrens mellan de två stora mediekoncernerna Schibsted och BMG (Bauer Media Group). BMG äger Zmarta och Freedom Finance som man exponerar i sina mediekanaler NRJ, Rockklassiker och Mix Megapol. Att ta steget mot en mer komplett tjänst med bolånerådgivning kan ge Lendo ett försprång. 

Alternativ till storbanksmonopol

På de senaste åren har många mindre banker och lånealternativ dykt upp, och privatkonsumenter behöver inte längre se storbankernas ord som bära eller brista. Det har bildats ett helt nytt ”lånelandskap” och en djungel av erbjudanden. I detta scenario uppstod jämförelsetjänsterna eftersom kunder gärna vill ha den bästa räntan. Låneförmedlarmarknaden växte snabbt och effektivt.
Lendos uppköp av Compricers bolånekompetens kan i detta landskap ses som ett smart drag.

Källhänvisning:

www.realtid.se/lendo-forvarvar-bolag-i-danmark/
www.breakit.se/artikel/32356/lendo-slukar-compricer-ska-bli-valdigt-kul-att-ge-sig-han

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer