Lendo köper Compricers bolånetjänst

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Lendo köper Compricers bolån

Två giganter inom sina områden

Lendo är troligtvis landets största jämförelsetjänst för bolån, medan Compricer, förutom sin nästan lika stora jämförelsetjänst, också har en bolåneverksamhet som Lendo därmed har köpt. Medan detta sker har Lendo stängt sin verksamhet på fyra av sina marknader och valt att sätta fokus på tre länder, däribland Sverige.

Compricer startade år 2005 och är även detta helägt av mediabolaget Schibsted. Här kan man jämföra olika typer av lån samt försäkringar. Lendoteamet med VD Carl Brynielsson i spetsen har tagit det naturliga steget för att bredda verksamheten till att innefatta även bolån. Compricer har varit en vass kandidat och ett bra val att köpa bolåneverksamheten av.

Vilka banker kan nu Lendo erbjuda inom bolån?

Hos Lendo kan du nu jämföra bolån hos 9 banker. I dagsläget saknar man samarbete med de större bankerna som Swedbank, Nordea, Handelsbanken m.fl. Men förhoppningsvis kan nedanstående banker hjälpa till att pressa priset på dagens bolån.

  • Bluestep Bank
  • Hypoteket
  • Landshypotek Bank
  • Marginalen Bank
  • Nordax bank
  • SBAB
  • Skandia
  • SVEA
  • Ålandsbanken

Digital satsning

Lendo har som flera av nischsajterna länge arbetat för en transparent lånemarknad och har löpande putsat sitt digitala erbjudande. Finessen med endast en kreditupplysning och att man med denna når en mängd bank- och krediterbjudanden är onekligen attraktivt, men just den nischen har blivit alltmer konkurrensutsatt. Detta gör att ett komplett erbjudande som även innefattar bolåneexpertis kan bli mycket attraktivt för kunden.

Compricer kommer att fortsätta med verksamheten i enskilt bolag inom Lendo Group med jämförelsetjänsten i fokus. Medarbetarna i bolåneverksamheten flyttas över till Lendo.

Lendo stärker sin nordiska närvaro

Mycket händer i Lendo. Förra året förvärvade Lendo Mybanker, en dansk bankplattform som ska bidra till att Lendo förstärker sin nordiska närvaro.1 Mybanker förväntas få resurser för att utföra uppgifter inom marknadsföring och utveckling av produkter och kommer troligtvis att profileras som en ledande jämförelsetjänst i Europa. Lendo och Mybanker förväntas att tillsammans bedriva utveckling och innovation inom finansiella tjänster.

Det råder konkurrens mellan de två stora mediekoncernerna Schibsted och BMG (Bauer Media Group). BMG äger Zmarta och Freedom Finance som man exponerar i sina mediekanaler NRJ, Rockklassiker och Mix Megapol. Att ta steget mot en mer komplett tjänst med bolånerådgivning kan ge Lendo ett försprång. 

Alternativ till storbanksmonopol

På de senaste åren har många mindre banker och lånealternativ dykt upp, och privatkonsumenter behöver inte längre se storbankernas ord som bära eller brista. Det har bildats ett helt nytt ”lånelandskap” och en djungel av erbjudanden. I detta scenario uppstod jämförelsetjänsterna eftersom kunder gärna vill ha den bästa räntan. Låneförmedlarmarknaden växte snabbt och effektivt.
Lendos uppköp av Compricers bolånekompetens kan i detta landskap ses som ett smart drag.

Källhänvisning:

www.realtid.se/lendo-forvarvar-bolag-i-danmark/
www.breakit.se/artikel/32356/lendo-slukar-compricer-ska-bli-valdigt-kul-att-ge-sig-han

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer