Öka trafiken och tjäna mer pengar

Jämför innan du lånar pengar

Compricer.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

I Samarbete med Våning 18
SEO står för Search Engine Optimization. I det här fallet handlar det om texter skrivna av människor (eller AI – artificiell intelligens) som är anpassade till en sökmotor. Meningen är alltså att konsumenten eller kunden lättare ska hitta dessa artiklar via sökmotorer såsom Google.

Vad är trafik i det här sammanhanget?

Trafik som vi pratar om i vardagen handlar ofta om den trafik vi ser utanför fönstret på vägarna. Cyklister, bilister, fotgängare och elsparkscyklister trängs med kollektivtrafik som spårvagn och buss. Trafik i det här sammanhanget innebär dock att x antal människor försöker ansluta sig till en webbsida genom internetdata eller mobildata.

Vad är en webbplats?

En webbplats finns på world wide web, internet. Sidan kan vara helt öppen för allmänheten att besöka eller reserverad och stängd för endast inbjudna besökare. Oftast krävs det ett lösenord för att få passera ”dörrvakten” till sidan. På en webbplats kan allt möjligt finnas. Det är mycket vanligt att tidningar, företag med mera har hemsidor att besöka. Hemsidan är inte bara ett komplement till den verkliga butiken utan kan ibland stå helt för sig själv. Shopping4net är en sida som bara erbjuder varor online, de har inget varuhus dit folk kan åka för att handla på sig.

SEO sökmotoroptimering

När man vill pyssla med SEO kan man med fördel vända sig till seo sökmotoroptimering och på så sätt få ett hum om hur man gör för att få ett så bra resultat som möjligt. SEO handlar ofta om att skapa attraktiva nyckelord samt gärna att plocka fram sådant som är viktigt vid en snabb skumläsning. Kunden idag är ofta jäktad och behöver snabbt ta ett beslut huruvida produkten eller tjänsten är värd att köpa. Genom att optimera texten får man som regel ett bättre gensvar och man slipper gå med svansen mellan benen hem från kontoret. Har man svårt att komma på något kreativt finns det programvaror att använda, likväl som kunnig expertis åt diverse håll.

Vad krävs för att syssla med SEO?

Det krävs egentligen inget mer än en internetuppkoppling och en dator för att hålla på med SEO. Ofta kan man göra det på frilansbasis, det vill säga att man gör det när man får ett beställt uppdrag och när man har tid. Annars kan man alltid skapa ett eget företag med en egen hemsida som man kan ägna tid åt. Man lär sig snabbare hur SEO går till om man ger sig en chans att misslyckas, för misslyckas gör alla proffs någon gång.

När behövs inte SEO?

SEO kan tyckas behövas överallt, men det finns ställen på internet där det inte behövs. Myndigheter som inte säljer några varor behöver inte ha SEO-texter då medborgaren självmant hittar dit och ber om hjälp. Likaså behöver företag som gått i konkurs inte längre SEO. SEO är inte heller en garanti för att en vara eller tjänst ska säljas. Det gäller att personerna bakom idén anses vara trovärdiga och att produkten eller tjänsten är till gagn för medborgaren. Det kan ingen SEO åtgärda överhuvudtaget.

Hur lång tid tar ett uppdrag där man ska involvera SEO?

Det beror på hur snabb man är och hur pass bra upplärd man är. Det finns de som har lärt sig det per automatik och inte behövt gå i någon kurs. Vill man göra det för andras räkning gäller det att man visar framfötterna. Ge aldrig upp och slit som en varg för att ta uppdragen du får. Gör ditt bästa och se till att texten är unik och personlig på ett professionellt plan. Det gör att du, din uppdragsgivare och kunden du skrev artikeln för känner sig mer tillfreds och ivrig att få mer material.

Är det svårt att ägna sig åt SEO?

Nej, det är inte särskilt svårt. Jämfört med programmering är det en barnlek. Allt man behöver göra är egentligen att flytta på ord och redigera så att det känns presentabelt. Det kan vara svårast i början när man är novis, men efter ett tag rullar det på och känns helt naturligt.

Hur blir man en SEO-skribent?

Man behöver ingen utbildning än så länge för att syssla med sådan här aktivitet hos företag. Allt som krävs är att du har en bra inställning och ett sinne för text och ord. Man behöver inte vara journalist eller marknadsförare även om det kan underlätta.

Viktigt att komma ihåg är också att man kan ta del av sina kollegors arbeten och se vad man kan förbättra och vad man med gott samvete kan fortsätta med. Våga fråga dina kollegor om hur de gör och vilka minor de gått på genom åren. Följer man denna guide stringent så kan man om inte undvika så i vart fall minimera chanserna att inte lyckas.

Så sätt igång din dator och börja skriv SEO-texter, efter ett tag kommer det kännas naturligt och som du aldrig gjort något annat.

Foto av författare
Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.

Lämna en kommentar