Jämför privatlån och räntor

Tips: jämför ALLTID bankerna innan du lånar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 30 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 35 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

Privatlån är ett lån utan säkerhet och handlar oftast om konsumtionslån på ett eller annat sätt. För utlånaren finns i grunden ingen fysisk produkt (bostad eller bil till exempel) eller liknande som står som säkerhet för lånet. Detta innebär att det endast är personens återbetalningsförmåga i form av lön med mera som står till grund för lånet. I denna artikel förklarar vi hur privatlån fungerar och var du kan låna pengar.

Privatlån kallas ibland för blanco-lån eller helt enkelt som banklån och används oftast för konsumtion, till exempel för resor, möbelinköp med mera. De kan också, med fördel, användas för att samla andra skulder man har till högre ränta. Detta innebär att man tar ett privatlån för att betala av kreditkortsskulder, snabblån och liknande skulder som har högre ränta än privatlånet. Söker du finansiering i form av företagslån? Då rekommenderar vi istället att du besöker Alltomprivatlan.se för att hitta rätt företagslån som passar ditt företag.

Jämför räntor på privatlån

Här nedanför kan du hitta information om avgifter, räntor och andra krav som låneförmedlare och banker ställer på dig som ska låna pengar.

Samla sina skulder på ett och samma lån

Att samla sina lån hos en och samma bank och i ett och samma privatlån är en mycket bra idé om du hamnat i en svår ekonomisk situation med mycket skulder. Du får oftast lägre ränta och eventuellt förseningsavgifter med mera kommer då bara från en skuld, istället för en påminnelseavgift per lån. Vill du veta mer om och jämföra samlingslån kan du klicka här.

Hur mycket kan man låna?

Privatlån kan variera i att vara allt från ett par tusenlappar, vilket är vanligt för till exempel snabblån, till att sträcka sig mot runt 600 000 kronor. Hur mycket man får låna beror till mycket hög utsträckning på ens finansiella historia och inkomst. Har man inga betalningsanmärkningar och en stadig och god inkomst är det lättare att låna mer än för den motsatta situationen.

Var kan man låna pengar?

Beroende på hur mycket du vill låna så finns det olika alternativ, nedan följer några exempel på seriösa banker och låneinstitut (du kan hitta betydligt fler på Lånen.se).

Låna 1 000 till 20 000 kr

Folkia har gjort sig kända för att låna ut mindre summor och vara väldigt tydliga med vad det kostar i slutändan.

Det är ovanligt att banker lånar ut summor under 20 000 kr.

Låna 20 000 till 600 000 kr

De flesta banker lånar ut summor mellan 10 000 kr till 600 000 kr, hur mycket du får låna beror från bank till bank, samt din inkomst. Här är några exempel:

  • ICA-banken – Upp till 600 000 kr, ger preliminärt svar direkt!
  • Swedbank – Upp till 600 000 kr
  • SEB – Upp till 600 000 kr med Enkla Lånet
  • Freedom finance – Upp till 600 000 kr

Få erbjudande från upp till 30 stycken olika banker via en enda ansökan hos Lånekoll. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan och det är helt gratis.

Lämna en kommentar