Samla dina lån och spara tusentals kronor

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

I livet går vi igenom en hel del situationer som kräver utlägg av stora summor pengar. Det kan exempelvis gälla bostadsköp, införskaffandet av ett fordon eller andra oväntade utgifter som bränner ett rejält hål i plånboken. Många gånger är det omöjligt att finansiera dessa stora kostnader utan att ansöka om lån. Efter några år ute i vuxenlivet så är det inte alls ovanligt att ha samlat på sig flertalet lån som ständigt hänger över en. Blir lånen för många kan det vara svårt att hålla koll på sin ekonomi och du kan förlora mycket pengar på alla räntekostnader – då är det en god idé att samla dina lån på ett och samma ställe.

Fördelarna med att samla dina lån

I ett nötskal så handlar det hela om att spara pengar. Genom att samla dina lån och krediter under ett och samma tak kan du över tid spara en betydande summa pengar. De främsta fördelarna med att samla lånen är att du med stor sannolikhet kan sänka dina räntekostnader, samt att du får en betydligt klarare överblick över din ekonomi. Att ha kontroll över sin ekonomiska status är alltid en garanti från att begå misstag och hamna i finansiella trångmål.

Är du mycket skuldsatt, har många olika lån och känner att du börjar tappa (eller redan har tappat) kontrollen över din ekonomiska situation så bör du absolut överväga att samla dina lån och krediter. Detta är förutsatt att du kan få ett låneerbjudande som är fördelaktigt i jämförelse med din nuvarande situation. Att använda sig av jämförelsesajter och besöka så många banker som möjligt för att få en bra deal är alltid en god idé.

Då bör du inte samla dina lån

Det är inte läge att samla dina lån om de erbjudanden du får gör så att kostnaderna för dina lån blir högre. Det kan låta som en självklarhet, men har man hamnat i en situation där man känner att man inte längre har kontrollen över sin ekonomi så kan det kännas lockande att samla lånen under ett tak för att få en tydligare överblick – trots en marginell ökning i lånekostnader.

Befinner du dig i en situation där det skulle innebära ökade kostnader för att samla dina lån så beror det sannolikt på att du sitter med betalningsanmärkningar och dylikt på dig, och då är det sista du vill göra att anstränga din ekonomi ännu mer. I en sådan situation är det en bättre idé att söka någon form av ekonomisk rådgivning som kan hjälpa dig att hantera och förstå din ekonomiska situation.

Att samla sina lån kan spara en hel del pengar. Se bara till att göra tillräckligt med förundersökningar för att få bästa möjliga deal, då kommer du känna lättnaden av en ekonomi under kontroll.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer