Advisa omdöme

Advisa är en låneförmedlare inom privatlån. Här kan du helt kostnadsfritt jämföra privatlån hos upp till 40 långivare. Advisa kan även hjälpa dig att samla ihop flera mindre krediter genom deras tjänst "samla lån". Deras billån är dock egentligen bara ett vanligt blancolån då ingen kontantinsats krävs. Vi har noggrant gått igenom deras tjänst och nedanför kan du läsa vårt omdöme om Advisa.

 • Vårt omdöme om tjänsten
 • Vilka långivare jämför Advisa
 • Se deras lånevillkor
 • Vanliga frågor & svar
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Vad är Advisa

Advisa.se har funnits på den svenska marknaden sedan 2011 med målsättningen att hjälpa konsumenter att sänka sin ränta på privatlån och få bättre villkor. Man har sedan starten hjälp över 400.000 kunder till att få bättre villkor på sina lån. Men år 2021 går Advisa samman med den konkurrerande låneförmedlaren Sambla, båda dessa förmedlare har Nordic Capital som huvudägare. Detta är dock inget du som konsument kommer märka av.

Advisa.se är en av de största inom branschen när det kommer till att jämföra lån, och företaget är kontrollerade av Finansinspektionen. När vi kollar på Trustpilot.com kan vi se att betyget ligger på 4,7 av totalt 5 med hela 3 950 omdömen. Du som konsument kan alltså använda deras tjänst utan att känna oro, och det bästa är att det inte kostar något.

Vad krävs för att låna pengar

 • Att du är minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • En årsinkomst på minst 100 800 kr
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Lånevillkor

Minsta lånebelopp5.000 kr
Högsta lånebelopp600.000 kr
Löptid1 – 20 år
Ränta5,20 – 33,99 %
Effektiv ränta5,33 – 39,00 %
Utbetalning3 – 5 bankdagar
DirektutbetalningNej
KreditupplysningUpplysningscentralen (UC)
Uppläggningsavgift0 kr
BetalningsanmärkningJa, det är okej
Skuldsaldo hos KronofogdenAccepteras ej
Lån utan räntaNej
Långivare40 stycken
BankIDKrävs

Vilka banker samarbetar Advisa med

Här nedanför kan du se alla de 40 banker och långivare Advisa samarbetar med. Det finns både stora välkända banker och mindre aktörer som erbjuder mindre krediter. Det är dock inte vanligtvis storbankerna som erbjuder den bästa dealen vad gäller privatlån. Vi har själva fått bäst erbjudanden från Santander Consumer bank.

Anslutna banker hos Advisa
Bild hämtad från Advisa.se

Advisa eller Lendo?

Vi tycker inte det spelar någon större roll vilken låneförmedlare du väljer ifall du ska jämföra lån. Deras tjänster är väldigt lika varandra. Men här nedanför kan du hitta en liten snabb jämförelse mellan Advisa och Lendo. Annars kan du känna dig trygg oavsett vem av dessa aktörer du väljer.

Advisa

Lånebelopp5.000 – 600.000 kr
Effektiv ränta5,20 – 33,99 %
UppläggningsavgiftSkiljer sig mellan långivare
Inkomstkrav100.800 kr/år
Antal långivare40 stycken
Betyg Trustpilot4,7/5

Lendo

Lånebelopp10.000 – 600.000 kr
Effektiv ränta4,70 – 33,75 %
UppläggningsavgiftSkiljer sig mellan långivare
Inkomstkrav110.000 kr/år
Antal långivare40 stycken
Betyg Trustpilot4,5/5

Advisa omdöme

Advisa.se är en säker och bra tjänst ifall du tänkt låna pengar och vill börja med att jämföra villkor och räntor. Vi har testat deras tjänst och vår största besvikelse var att inte Nordea gav något erbjudande. Vi har även sätt i forum på nätet att många andra upplevt samma sak. Det finns också många banker hos Advisa som ger dåliga erbjudanden med höga räntor och avgifter. Den sista nackdelen är att man inte erbjuder direktutbetalning på mindre belopp.

Men hela upplevelsen med att jämföra privatlån hos Advisa har varit bra. När vi jämförde lån fick vi en personlig rådgivare som hela tiden fanns till hand om man undrade något. Deras hemsida är väldigt enkel att navigera på, och vi fick även många bra erbjudanden på räntor. Det bästa erbjudandet fick vi av Santander Consumer bank. Vi ger Advisa.se ett betyg på hela 4,4/5.

Fördelar

 • Bra betyg på Trustpilot.com (4,7/5)
 • Personlig rådgivare
 • Många fina erbjudanden från bra banker
 • Det hela går snabbt och enkelt
 • Helt gratis & ingen förbindelse

Nackdelar

 • Fick inget erbjudande från Nordea trots bra ekonomi och redan kund i banken.
 • Ingen direktutbetalning. Inte ens vid mindre belopp.
 • Alla 40 långivarna kanske inte är den bästa banken. Många erbjuder lån med dåliga villkor.

Vanliga frågor om Advisa

Vilken ränta kommer jag få?

Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. Men det finns en del saker man ska tänka på ifall man vill öka chansen till en lägre ränta hos långivarna.

Använd en medsökande – Det enklaste och mest effektiva du kan göra för att pressa räntan.
Förbättra din kreditvärdighet – Bankerna kollar din kreditvärdighet via Upplysningscentralen (UC). Undvik att ansöka om för mycket lån hos olika banker och välj dina val noggrant, för mycket UC-förfrågningar försämrar din kreditvärdighet. Du kan göra en upplysning på dig själv på minuc.se för 29 kr. Där kan du exempelvis se alla dina lån och krediter och inkomstuppgifter samt de senaste kreditupplysningarna som blivit tagna på dig. Ett tips är också att stänga ner kreditkort med aktiv kredit, dessa kan du också se på minuc.se.
Lägsta möjliga löptid – Ja vet att det är lockande att välja en lång återbetalningstid för att få en låg månadskostnad. Men försök ta lägsta möjliga löptid för bättre möjlighet till att pressa ner räntan.
Våga förhandla – Du får en personlig rådgivare när du ansöker om lån via Advisa. Ring till denna person och våga fråga vilka möjligheter det finns till en lägre ränta. Många banker har ofta ett förhandlingsutrymme när det gäller en erbjuden ränta.

Kan jag använda Advisa trots betalningsanmärkning?

Ja det är inga problem, bara det inte finns något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du har isåfall möjlighet att både lägga om lån och samla dyra lån och mindre krediter till ett samlingslån. Var dock medveten om att utbudet av långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning är begränsat hos Advisa.

Är min ansökan bindande?

Nej, du kan jämföra lån och sedan tacka nej helt utan förbindelse. Men ifall du skriver på ett låneavtal är du dock bindande till ett avtal.

Hur kan Advisa vara gratis?

Det kan kännas lite konstigt att en bra tjänst som Advisa är gratis. Men Advisa får sin ersättning av långivaren ifall någon tecknar ett nytt lån. Därför kan du nyttja deras tjänst helt utan kostnad.

Kontaktuppgifter

Företag: Sambla Group AB
Adress:
Strandvägen 5B
Postadress: 114 51 Stockholm
Org.nr: 556974-8378
Telefon: 0770 – 17 50 50
E-post: [email protected]
Hemsida: www.advisa.se

Facebook

Öppettider

Måndag – Torsdag: 09.00 – 20:30
Fredag: 09:00 – 17:00
Lördag & Söndag: 14:00 – 18:00

Källhänvisning

Trustpilot.com
Di.se
Advisa.se
Allabolag.se
Finansinspektionen.se

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.