Zmarta omdöme


Zmarta är en jämförelsetjänst som har varit aktiv på den svenska marknaden sedan 1999. De erbjuder tjänster för att jämföra privatlån, bolån, företagslån, elavtal och försäkringar. Företaget bakom Zmarta.se är Bauer Media Group som även äger varumärket Elskling.se.

 • Vårt omdöme av Zmarta
 • Vilka banker samarbetar dom med?
 • Vad ger andra Zmarta för betyg
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Zmarta logga
Zmarta logga
Zmarta (låneförmedlare) logga
★★★★★ 4.5/5
  • 4,6 / 5 i betyg hos Trustpilot
  • Endast 1 kreditupplysning (UC)
  • Samla dyra lån och krediter
  • Upp till 35 banker och långivare

Du kan låna

5 000  – 600 000 kr

Effektiv ränta

6,13 – 30,40 %

Löptid

1 – 20 år

Utbetalning

1 – 3 dagar

Vanliga frågor om Zmarta

Vilka banker inom privatlån finns hos Zmarta?

Här nedanför hittar du alla deras långivare som erbjuder privatlån.

SEB, Ikano Bank, Bank Norwegian, Santander, Wasa Kredit, Resurs Bank, re:member, Marginalen Bank, SVEA, Nordax Bank, Big Bank, Avida Finance, MORROW, Komplett Bank, Credento, MoneyGO, SevenDay Bank, Northmill kontokredit, Northmill privatlån, OPR Privatlån, Instabank, COOP, Lea bank, Cash Buddy, Thorn, BROCC, Nstart, Lån & Spar Bank, Ferratum, MOANK, TryggKredit, Risicum och facit bank.

Vilka banker inom bolån finns hos Zmarta?

SBAB, Hypoteket, Bluestep, Nordax Bank och SVEA

Är Zmarta bra?

Ja, Zmarta är en bra tjänst som kan hjälpa dig att sänka dina kostnader på lån, elavtal och försäkringar helt utan kostnad och förpliktelser. Zmarta har goda betyg hos Trustpilot och företaget är kontrollerade av Finansinspektionen. Deras tjänst är i övrigt väldigt lik deras konkurrenter Compricer, Lendo, Advisa m.fl.

Hur kan Zmarta vara gratis?

Zmarta får sin ersättning av sina samarbetspartners ifall dom lyckas förmedla nya kunder. Du som konsument kan därför använda deras tjänst gratis.

Hur Zmarta fungerar

 1. Fyll i personuppgifter och svara på några korta frågor på hemsidan.
 2. Zmarta kontaktar de banker, kreditinstitut och bolag de samarbetar med för att jämföra räntor och villkor. Det tas endast en kreditprövning (UC) i ditt namn vilket gör att du slipper belastas med en prövning för varje bank och kreditinstitut.
 3. Allt eftersom svaren kommer in kan du börja följa det på Zmarta. Det brukar gå snabbt att få svar, många kommer in omgående. Du kan då se vad för villkor och räntor banker och kreditinstitut vill erbjuda dig.
 4. Det sista steget är att bestämma om det är något erbjudande som du vill ta eller inte. Tjänsten är alltid gratis att använda sig av oavsett om du vill ta något erbjudande eller står över. Skulle du inte vara intresserad av något erbjudande behöver du inte göra mer.

Zmarta privatlån

Minsta lånebelopp5.000 kr
Högsta lånebelopp600.000 kr
Ränta5,20 – 29,40 %
Effektiv ränta6,13 – 30,40 %
Löptid1 – 20 år
Räntefritt ”ny kundNej
Betalningsanm. okJa
Lån utan UCNej
Uppläggningsavgift0 kr
Utbetalning1 – 4 dagar
BankIDJa

Grundkrav

18 år

Årsinkomst på minst 100.000 kr

Inga skulder hos Kronofogden

Snabbfakta

Upp till 35 långivare

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

4,6 av 5 i betyg hos Trustpilot

Endast 1 kreditupplysning (UC)

Hur Zmarta tjänar pengar

Om det är så enkelt och gratis kan det vara svårt och förstå hur Zmarta kan tjäna sina pengar. De får provision för varje kund som tecknar lån via deras tjänst. Därför är det alltid gratis för dig som kund oavsett om du tackar ja till ett avtal eller tackar nej till samtliga erbjudanden.

Vårt omdöme av Zmarta

Vi har vid flera tillfällen provat Zmarta.se själv och anser att processen är väldigt enkel och smidig. Zmarta samarbetar endast med seriösa aktörer vilket är en trygghet för låntagaren. Det gör att du kan välja mellan alla erbjudanden utan att fundera på om aktören är trovärdig eller inte. Ibland kommer inget bra erbjudande utan det är dålig ränta och villkor som inte är bra, då har vi tackat nej utan att behöva få massor av telefonsamtal och mejl.

Fördelar

 • Det är helt kostnadsfritt och du binder inte upp dig i något avtal
 • Endast en UC görs vilket är bra för ditt kreditvärde
 • Upp till 32 banker och långivare inom privatlån
 • Spara pengar genom att jämföra räntor och villkor
 • Gillar du inte de erbjudanden som du får tackar du enkelt nej

Nackdelar

 • Många storbanker saknas
 • Kreditupplysning via UC
 • Ej direktutbetalning

Ränta och villkor

Zmarta erbjuder ränta som startar från 4,95 % och sätts individuellt. Det är banken som sätter räntan utifrån de ekonomiska förutsättningar som du har. Bra och ordnad ekonomi med få lån och UC ger bra ränta.

Bara en kreditupplysning (UC)

Fördelen med Zmarta är att de endast gör en kreditprövning trots att det är många banker som tillfrågas. Banken brukar räkna med att varje kreditkoll du gör innebär att du också har tagit det lånet. Vilket gör att en UC är mycket mer fördelaktigt än 30 stycken UC som det annars skulle ha blivit.

Konkurrenter till Zmarta

Idag finns det flera konkurrenter till Zmarta.se som jämför allt från lån till försäkringar, elavtal och mycket annat. Vissa sidor jämför allt och andra är nischade inom ett område. Några konkurrenter är:

 • Lendo.se (jämför privatlån och billån)
 • Compricer.se (jämför privatlån, billån, bolån försäkringar osv)
 • Lånekoll.se (jämför bolån, privatlån och billån)

Elavtal och försäkring

Tjänsten Zmarta jämför inte enbart privatlån, bolån, företagslån och billån utan kan också hjälpa dig att jämföra elavtal och försäkring. Samlat på ett och samma ställe kan du snabbt hitta det bästa priset som passar dig.

Elavtal

Vid jämförelse av elavtal fyller du i ditt postnummer och information om hushållet och dess energiförbrukning. Vet du inte den totala förbrukningen kommer en uppskattad förbrukning att räknas ut. Zmarta jämför sedan med 5000 olika elkontrakt och väljer ut de som matchar dina kriterier. Det är sedan fritt fram att välja något av de erbjudanden som kommer eller leta vidare på egen hand.

Försäkring

Jämför hemförsäkring och bilförsäkring snabbt och enkelt via Zmarta.se. För att kunna jämföra får du svara på en del frågor kopplat till boendet eller fordonet. Utifrån det får du upp matchande förslag att välja mellan utan att binda upp dig till något.

Andras betyg på Zmarta

Trustpilot – 4,6 av 5 i betyg
Trustpilot ger Zmarta 4,6 av 5 i betyg. Ett riktigt bra betyg som vi håller med om.

Financer – 4,1 av 5 i betyg
Ett fortsatt bra betyg för en sida som kan hjälpa till att jämföra väldigt mycket.

Omdöme.se – 4,4 av 5 i betyg
Omdöme.se ger Zmarta ett starkt betyg vilket tyder på att det är en mycket uppskattad tjänst av konsumenter.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer