Fairlo omdöme

Fairlo är ett av de bästa alternativen om du letar efter en förmånlig kontokredit. Du får omedelbart svar på din ansökan och pengarna betalas ut direkt till alla storbanker. Vid ansökan görs en kreditupplysning via Bisnode och du behöver inte vara orolig över att ditt lån syns hos UC.

 • Tid för utbetalning
 • Räntor, avgifter och villkor
 • Vi jämför Fairlo mot konkurrenter
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Fairlo
Fairlo

Den nya utmanaren Fairlo erbjuder en flexibel kontokredit till de personer som vanligtvis blivit nekad hos de traditionella bankerna. Fairlo vill göra skillnad på lånemarknaden och konkurrerar nu med andra långivare som erbjuder både snabblån och kontokrediter med ogynnsamma räntor och villkor. Det är dock svårt för en långivare att kunna erbjuda en bättre ränta till personer som har både lägre inkomst och betalningsanmärkningar. Det är tydligt att Fairlo vill erbjuda sina kunder bästa möjliga räntan och schysta villkor.

Är Fairlo det bästa alternativet? Ett privatlån är självklart ett bättre alternativ som kommer ge dig både lägre ränta och bättre villkor. Men till dig med sämre kreditvärdighet är Fairlo ett av de bästa alternativen. Du kan dock hitta en lägre ränta hos Northmill bank som erbjuder en ränta på 7,9 – 25,9 %, men då krävs det en kreditprövning via UC. Kolla in vår jämförelse av kontokrediter ifall du vill veta mer.

Låga räntor
Fairlo logga
★★★★★ 4.8/5
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen UC
  • 4,7 av 5 (3 992 omdömen)
  • Ingen högkostnadskredit

Du kan låna

10 000 – 70 000 kr

Effektiv ränta

21,94 – 33,18 %

Löptid

1 – 72 mån

Utbetalning

Direkt

Vårt egna omdöme av Fairlo

En schysst långivare med bra villkor. Vi anser att denna långivare är mycket transparent när det gäller att presentera sitt låneerbjudande, och alla lånevillkor är lättåtkomliga på deras webbplats. De räntor och avgifter de erbjuder är också bland de lägsta på marknaden jämfört med liknande alternativ. Vi har inte hittat några dolda avgifter när vi granskade långivaren, och du som låntagare kan förvänta dig exakt det du ser.

Deras utbetalningar får toppbetyg. Deras samarbete med Zimpler möjliggör direktutbetalningar till alla storbanker. Om du behöver låna pengar snabbt kan du förvänta dig korta svarstider och snabba utbetalningar.

Kundservice. Att få hjälp är otroligt viktigt ifall man stöter på problem. Vi gillar att man arbetar med livechatt på hemsidan, när vi testar att ställa en fråga i chatten får vi svar efter ett par minuter och även tidigare kunder skriver på Trustpilot att kundtjänsten håller hög klass. Du som vill komma i kontakt med kundservice kan också göra detta via mejl och telefon. En notering från vår sida är att långivaren inte skriver ut sitt telefonnummer på kontaktsidan.

Vad säger tidigare kunder om Fairlo

Efter att ha granskat alla företag som erbjuder kontokrediter är det Fairlo och Northmill Bank som har de högsta betygen från sina tidigare kunder. När vi kollar på Trustpilot kan vi se att hela 91 % ger långivaren 5 stjärnor i betyg, sen är det 7 % som ger betyget 4 stjärnor. Det är alltså 98 % som är väldigt nöjda över att låna pengar hos Fairlo.

2 % är negativa till Fairlo. Det är alltid intressant att undersöka negativa omdömen om ett företag för att se vad tidigare kunder har att säga. Det är ofta man ser två återkommande problem. Det första är att man tidigare rapporterade lånen till UC, något som irriterat många låntagare. Detta är dock inget som gäller nu när alla kreditprövningar går via Dun and Bradstreet (fd. Bisnode). Det finns också klagomål på att Fairlo har höjt sina räntor, men detta är inte oväntat med tanke på de flertalet räntehöjningar som Riksbanken gjort på styrräntan.

Klagomål på prisjusteringar. Tidigare kunde du ansöka om en kreditlimit på 100 000 kr. Något som Fairlo senare valde att ta bort, och därefter genomförde man en prishöjning på denna gräns. Enligt svar från Fairlo hade kunderna möjlighet att behålla sin befintliga betalplan och räntesats om de valde att ändra sin kreditgräns. Dock ledde detta till en prishöjning av räntan för de kunder som behöll sin kreditgräns på 100 000 kr.

Överlag har Fairlo ett riktigt bra betyg och det finns inget företag som enbart får 5 stjärnor från tidigare kunder.

Trustpilot: 4,7 av 5 (3 992 omdömen)

Google: 4,8/5 av 173 omdömen

kraven för att få ett lån

 • En månadslön på 10 000 kr
 • Mobilt BankID krävs vid signering
 • Svenskt personnummer
 • Folkbokförd i Sverige
 • Svenskt bankkontonummer
 • Skulder hos Kronofogden accepteras inte
 • En pågående skuldsanering accepteras inte
 • Betalningsanmärkningar accepteras
 • Du får inte ha varit under utmätning de senaste 3 åren

Sammanfattning av Fairlo

Fairlo kontokredit

Fairlo är ett av de bästa alternativen ifall du vill ansöka om en kontokredit. Företaget är tydliga med vilka villkor som finns på lånet och deras hemsida innehåller all nödvändig information som behövs för att förstå lånet och dess kostnader. Det är inte bara vi som tycker att Fairlo är bra. Företaget har riktigt bra betyg på både Trustpilot och Google Reviews.

Vårt betyg
4.8

Fördelar

 • Du betalar endast ränta på den del av krediten som du använder.
 • Direktutbetalning till Handelsbanken, Nordea SEB Swedbank och Danske bank
 • Du får svar direkt på din ansökan
 • Alla får samma ränta oavsett kreditbetyg

Nackdelar

 • Räntan hos Fairlo är visserligen låg i förhållande till andra konkurrenter som erbjuder flexibla krediter, men den är fortfarande betydligt högre än räntan på ett privatlån.
 • Fairlo tar ut en dröjsmålsränta på 30 % i årlig ränta ifall du är sen med din betalning.

Snabbt om Fairlo

Här är några saker du bör veta om Fairlo:

 • Ränta: Fairlo erbjuder fasta räntebelopp om 20, 24, 26, 28 eller 29% beroende på lånebelopp. I vår tabell nedanför kan du se vilken ränta du kommer få.
 • Återbetalning: Sker via autogiro varje månad den 25:e.
 • Förtidsåterbetalning: Du har alltid möjligt att betala hela eller extra på din skuld ifall du vill bli skuldfri snabbare. Fairlo har ingen laglig rätt att ta ut kompensation för detta.
 • Utbetalning: När du ansöker om ett lån från Fairlo får du pengarna insatta på ditt bankkonto direkt, dygnet runt, alla dagar i veckan.
 • Låna utan UC: Lånet är utan UC, och det kommer inte ske någon rapportering till UC heller.
Fairlo och deras hemsida

Ränta och månadsavgift

Fairlo erbjuder samma ränta till alla låntagare oavsett dina ekonomiska förutsättningar. Här nedanför kan du se vilken ränta du kommer få på ditt lån beroende på vilket lånebelopp du ansöker om. Vi gillar att Fairlo har fasta räntor och inte marknadsför sig med exempelräntor som vanligtvis många långivare gör.

Beviljad kreditRäntaAvgift
0 – 29.999 kr29%0 kr/mån
30.000 – 39.999 kr29%9 kr/mån
40.000 – 49.999 kr28%19 kr/mån
50.000 – 59.999 kr26%19 kr/mån
60.000 – 69.999 kr24%19 kr/mån
70.000 kr20%29 kr/mån

Outnyttjad kredit

Ifall du som kredittagare har en outnyttjad kredit kommer du tvingas betala en avgift på 95 kr per månad. En aktiv kredit försämrar också din kreditvärdighet, du ska därför alltid avsluta en kontokredit som du inte kommer utnyttja i närtid.

Utbetalning och uttag

Fairlo har ett samarbete med betaltjänsten Zimpler och kan därför erbjuda snabba utbetalningar till bankerna Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank och Danske bank. Du som har konto i annan bank kan få din utbetalning samma dag ifall din ansökan blir godkänd innan klockan 13:00 en vardag. Du som får din ansökan godkänd efter denna tidpunkt får din utbetalning nästkommande bankdag.

Vad är minsta uttag jag kan göra? Minsta uttag är på 300 kr.

Vad kostar det att göra ett uttag? Ditt första uttag är kostnadsfritt, resterande uttag kostar 195 kr.

När du ansöker om en kredit och blir beviljad kommer det automatiskt att läggas upp ett autogiro där alla dragningar kommer att göras den 25:e varje månad. Du som kredittagare måste dock ge ditt samtycke till att Fairlo gör dragningar via ditt autogiro. Detta samtycke kommer du att godkänna när du gör din ansökan. Du kommer alltså inte att kunna bli beviljad ifall du inte samtycker till detta. Du som väljer att återkalla ditt medgivande till autogiro kommer att behöva betala en avgift på 95 kr/mån fram tills att hela krediten har betalats.

Vad händer ifall jag saknar täckning den 25:e? Då kommer Fairlo att göra ytterligare dragningar kommande dagar. Det står inte i avtalsvillkoren hur många dagar framåt man kommer att försöka dra pengar från kontot. I de fall då inte dragning har kunnat ske under dessa dagar kommer det istället att dras nästkommande månad. Men kom ihåg att det tillkommer avgifter ifall du blir sen med dina betalningar.

Förseningsavgifter

 • Betalningspåminnelse – 60 kr
 • Förseningsavgift – 0 kr
 • Inkassokostnad – 180 kr
 • Dröjsmålsränta – 30% nominell årsränta plus nuvarande referensräntan

Att tänka på när du jämför kreditgivare

 • Ränta: Att jämföra den effektiva räntan är absolut enklast, den innefattar nämligen hela lånets kostnader.
 • Återbetalningsvillkor: Kontrollera hur lång tid du har på dig att återbetala lånet och se upp för dolda avgifter som kan tillkomma.
 • Krav: Jämför vilka krav de olika kreditgivarna har på sina kunder.
 • Kundrecensioner: Läs kundrecensioner för att få en uppfattning om vad andra kunder tycker om kreditgivaren.

Behöver du ta ett lån? Vi uppmanar alltid till försiktighet när det kommer till att låna pengar. Man ska alltid undvika att låna pengar och låna inte mer än vad du behöver.

Tips för att undvika att ta onödiga lån i framtiden

 • Hushållsbudget: Ladda ner vår hushållsbudget och få en tydlig bild över dina inkomster och utgifter. Dina möjligheter att spara kommer drastiskt öka ifall du får en tydlig bild över din ekonomiska situation.
 • Spara pengar: Ett sparkapital på minst 3 månadslöner är ett bra mål för att ha en stabil ekonomi
 • Förbättra din kreditvärdighet: Du kan på minuc.se beställa en kreditupplysning på dig själv för 29 kr. Här kan du se alla dina lån och krediter. Att förbättra sitt kreditbetyg är aldrig försent. Se över din ekonomi och planera för framtiden.
 • Fråga om hjälp: Du kan få kostnadsfri rådgivning av en budget- och skuldrådgivare i din kommun ifall du har allvarliga problem med din ekonomi. Du hittar samtliga kontaktuppgifter på hallakonsument.se.

Fairlo jämförelse mot konkurrenter

Den främsta konkurrenten till Fairlo som erbjuder en lägre räntesats är Northmill Bank. Denna långivare har också goda omdömen från sina tidigare kunder och erbjuder en lika imponerande tjänst för dig som vill låna pengar. Den enda nackdelen vi kan finna med denna långivare är att det krävs en kreditprövning via UC.

Vill du låna en mindre summa kortsiktigt? Då ska du isåfall överväga att välja Ferratum. Här kan du låna pengar och förvänta dig ett snabbt svar på din ansökan samt möjligheten till direktutbetalning till alla storbanker. Det som vi uppskattar med Ferratum är att förutom räntan betalar du inga andra avgifter. Det är ett utmärkt val för dig som söker ett kortsiktigt lån. Dock bör det undvikas om du planerar att låna en större summa under en längre tidsperiod.

FairloFerratumNorthmill
Lånebelopp:10 000 - 70 000 kr1 000 - 40 000 kr1 000 - 50 000 kr
Ränta:20 - 29,00 %44,00 %7,9 - 25,9 %
Löptid:1 - 72 mån4 - 46 mån5 - 72 mån
Uppläggningsavgift:0 kr0 kr0 kr
Uttagsavgift:0 - 195 kr0 kr195 kr
Lån utan UC:JaJaNej
Betalningsanmärkning:AccepterasAccepterasAccepteras
Direktutbetalning:JaJaJa
Låneform:KontokreditKontokreditKontokredit
Trustpilot:4,7 av 5 (3 992 omdömen)4,3 av 5 (924 omdömen)4,6 av 5 (1 281 omdömen)
Ansök:Ansök
Ansök
Ansök

Kontaktuppgifter till Fairlo

Företag: Fairlo AB
Adress:
Kungsgatan 17
Postnummer: 111 20 Stockholm
Org.nr: 559084-1101
Telefon: 08 – 128 912 89
E-post: [email protected]
Hemsida: www.fairlo.se
Lånevillkor: Läs mer Fairlos avtalsvillkor i deras Sekki
Chatt: Facebook messenger och live chatt på hemsida

Facebook

Finansinspektionen

Öppettider

Måndag – fredag: 09.00 – 17:00 (lunchstängt 12.00 – 13.00)
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vanliga frågor och svar

Är Fairlo ett säkert företag?

Fairlo har tillstånd att bedriva Konsumentkreditgivning från finansinspektionen och är ett säkert företag att låna pengar hos. När vi granskar recensioner från Trustpilot.com och Google reviews kan vi också se att betygen är höga och att företaget har goda omdömen.

Syns Fairlo på UC?

Nej, Fairlo gör sin kreditprövning via Bisnode och ingen rapportering sker till UC.

Kan jag återbetala min kredit i förtid?

Du kan alltid återbetala hela eller delar av din kredit i förtid utan att Fairlo kan begära någon ersättning för detta. Du kan på ”mina sidor” sköta dina återbetalningar.

När skickar Fairlo sin faktura?

Fairlo skickar inga fakturor. När du beviljas en kredit läggs det automatiskt upp ett autogiro och sen kommer det dras den 25:e varje månad.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.