Sambla omdöme

Sambla är en låneförmedlare som riktar sig till privatpersoner. Här kan du jämföra lån och krediter upp till 600 000 kr. Vi har granskat tjänsten för att kunna ge en sammanfattande bedömning. Läs vidare för mer information om hur det fungerar och vad vi anser om Sambla.

 • Mer om vilka banker som jämförs
 • Nackdelar med Sambla
 • Vårt egna omdöme om Sambla
 • Läs andras omdöme om tjänsten
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

sambla
sambla

Sambla.se ägs av Sambla Group AB och har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 2014. Förutom i Sverige har de även verksamhet i Norge, Finland och Danmark. Denna företagsgrupp äger även Advisa.se, en låneförmedlare med ett liknande upplägg som Sambla.

Du kan låna upp till 600 000 kr hos Sambla och få erbjudanden från upp till 40 långivare och banker. Sedan starten 2014 har över 390 000 kunder valt att jämföra lån via förmedlaren, och deras recensioner på Trustpilot ligger i topp. För närvarande har 24 026 personer lämnat omdömen, och deras betyg är 4,8 av 5.

Vad kostar det att använda Sambla? Det är helt kostnadsfritt för dig som kund att jämföra lån, och du kan tacka nej till samtliga erbjudanden utan att du förbinder dig till något. Sambla bedriver sin verksamhet genom att banken eller långivaren ger en viss ersättning till Sambla om någon tecknar ett lån via deras webbplats.

Finns det bättre alternativ? Det finns inte mycket som skiljer Sambla från andra populära låneförmedlare när vi tittar på kundbetyg, antal banker, support, funktioner och andra viktiga delar som är av betydelse för dig som kund.

Finns det något att anmärka på? En sak vi inte gillar med Sambla är att det saknas möjlighet att logga in och se låneerbjudanden. Här tycker vi att både Lendo och Compricer erbjuder mycket bättre funktionalitet och bättre upplevelse.

Bra betyg på Trustpilot
Sambla (låneförmedlare) logga
★★★★★ 4.5/5
  • 4,8 / 5 hos Trustpilot.com
  • Samlingslån, privatlån & bolån
  • Över 40 långivare
  • 1 kreditupplysning

Du kan låna

5 000 – 600 000 kr

Effektiv ränta

5,33 – 39,00 %

Löptid

1 – 20 år

Utbetalning

1 – 3 dagar

Sammanfattning av Sambla

Låneförmedlaren Sambla

Vi har provat att använda oss av tjänsten och upplever den som lätt att använda. Vid kontakt med kundservice via mail svarade de snabbt och tillmötesgående. Hemsidan har också en samlad frågor och svar där de vanligaste frågorna finns att läsa. En trevlig tjänst som vi kan rekommendera att använda om du vill jämföra lån och krediter utan att själv lägga ner ett stort arbete. I det stora hela finns det få nackdelar och desto fler fördelar med att använda tjänsten. Att använda Sambla är helt gratis och kostar inte dig som privatperson något. Istället tjänar de sina pengar genom att förmedla lånen. Det innebär att även om du väljer att tacka nej tillkommer inte någon kostnad för dig.

Vårt betyg
4.8

Fördelar

 • Det är väldigt bekvämt att över 40 långivare och banker blir tillfrågade med bara en ansökan.
 • Endast en kreditupplysning via UC när du ansöker om lån.
 • Det är helt kostnadsfritt att använda Sambla och du förbinder dig inte till något vid en ansökan.
 • Man får oftast direkt svar från flera långivare. Det kan dock dröja upp till 24 timmar innan samtliga svarat på din ansökan.
 • Varje kund får en personlig rådgivare som finns för att hjälpa till under hela låneprocessen om hjälp önskas

Nackdelar

 • Inloggning för att se låneerbjudanden saknas.
 • Det är ganska få av storbankerna (Swedbank, Nordea, Handelsbanken osv) som ligger anslutna. Dessa banker finns dock inte att hitta hos någon annan låneförmedlare heller.
 • Inloggning för att kunna se låneerbjudande saknas.
 • Det kan dröja upp till 24 timmar innan alla banker och långivare svarat på din ansökan.
Sambla hemsida

Hur fungerar Sambla?

Idéen om att vara en digital låneförmedlare är inte ny. Som privatperson fyller man i beloppet som låneansökan gäller, fyller i lite uppgifter om sig själv, skriver under med mobilt BankID och förfrågan är iväg. Istället för att en privatperson ska skicka iväg ansökan till en rad olika banker gör Sambla det jobbet.

Grundkrav för att låna pengar

 • Minst 18 år
 • En månadsinkomst på 8400 kr
 • Folkbokförd i Sverige under 12 månader
 • Inga skulder hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Snabbfakta om Sambla

Lånebelopp:5.000 – 600.000 kr
Löptid:1 – 20 år
Ränta:5,20 – 33,99 %
Effektiv ränta:5,33 % – 39,00 %
Åldersgräns:18 år
Kreditupplysning:UC (endast 1)
Inkomstkrav:8400 kr per månad
Utbetalning:2 – 3 bankdagar
Antal långivare:40 långivare
Direktutbetalning:Nej
Betalningsanmärkning:Upp till 10 st accepteras
Svarstid:Inom 24 timmar
Andra omdömen
Trustpilot:
Boupplysningen:

4,8 / 5 av totalt 24 011 omdömen
4,8 / 5

Vilken typ av lån erbjuder Sambla

Sambla erbjuder möjligheten att ta flera typer av lån. Det går att både söka om att samla lån och nya lån. De lån som går att ansöka om är:

 • Privatlån / blancolån
 • Samlingslån
 • Billån utan säkerhet
 • Bolån

Belopp att ansöka om

Via Sambla går det att ansöka om belopp upp till 600 000 kr. Dock är det inte säkert att långivare beviljar det beloppet, utan kan komma med motförslag om ett lån på t.ex. 400 000 kr.

Vilka banker samarbetar med Sambla

Sambla.se finns informationen att de samarbetar med mer än 40 banker och långivare. Alla finns inte angivna på hemsidan, men de ger exempel på ett urval. Många av banker och långivare är välkända banker. Några av dessa är;

Banker som är anslutna till Sambla

Vilken ränta erbjuds?

Räntan sätts individuellt av respektive bank och långivare. Den effektiva räntan ligger på 5,20 – 33,99 %. Vilken ränta som erbjuds beror på faktorer som inkomst, övriga lån och eventuella betalningsanmärkningar.

Antal år det går att söka på

Det går att göra en ansökan på 1 – 20 år. Få banker erbjuder längre lånetid än 15 år, men det finns ett fåtal som gör det.

Göra en förfrågan

Att göra en förfrågan går snabbt. Genom att fylla i önskat belopp och återbetalningstid visar Sambla en ungefärlig uppskattning av månadskostnaden. I första steget börjar vi med att fylla i telefonnummer och mail för att komma vidare till steg två. I steg två ska följande uppgiter lämnas: personnummer, anställningsform, civilstånd, lånesyfte och det finns möjlighet att lägga till en medsökande. Uppgifterna bekräftas genom mobilt BankID eller annan e-legitimation.

Krav för att göra en förfrågan

Sambla har endast ett fåtal krav för att privatpersoner ska kunna göra en förfrågan om lån via dom. Dessa är:

 • Fyllt 18 år
 • Månadsinkomst på minst 8 400 kr
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Inte ha haft skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Svar på förfrågan

När förfrågan är inskickad kommer flera svar omgående, men alla banker svarar inom 24 timmar på vardagar. Där är det sedan möjligt att välja och jämföra olika erbjudanden i lugn och ro. Hur många banker och långivare som erbjuder ett lån finns det inte några garantier för vid en förfrågan.

Trygghetsförsäkring och låneskydd

Ett låneskydd tecknas hos långivaren och gäller enbart själva lånet. Sambla erbjuder inget låneskydd, dom erbjuder en fristående trygghetsförsäkring som inte är bunden till lånet och täcker därför andra kostnader upp till ett visst belopp. Du väljer själv vilket månadsbelopp du vill försäkra och betalar en viss premie för detta.

Med detta skydd är du säkrad mot händelser i livet som du inte kan styra över. Du som tecknar denna försäkring kommer få ekonomisk hjälp för att betala dina månadskostnader. Den försäkringsgivare som står bakom denna trygghetsförsäkring är Gjensidige Försäkring.

Kvalificeringsperiod. Detta begrepp betyder att det måste gå ett visst antal dagar innan försäkringen börjar gälla. Du som exempelvis blir ofrivilligt arbetslös efter 50 dagar får ingen ersättning trots att du är försäkrad. Här nedanför kan du se reglerna gällande Kvalificeringsperiod och ersättning.

 • 30 dagar – Vid sjukdom, sjukskrivning, olycksfall eller vård av nära anhörig måste det ha gått sammanlagt 30 dagar efter att du har tecknat försäkringen för att uppfylla kvalificeringsperioden för ersättning.
 • 90 dagar – För att få ersättning för ofrivillig arbetslöshet måste det gå 90 dagar efter att du har tecknat försäkringen.

Hur länge kan man få ersättning? Du kan få ersättning under maximalt 12 månader. Men det finns också en karenstid på 30 dagar där du inte får någon ersättning. Du kan därför endast få ersättning under 11 månader.

Vad skyddar försäkringen mot?

 • Olycksfall
 • Sjukskrivning
 • Ofrivillig arbetslöshet
 • Sjukdom
 • Vård av nära anhörig

Tänk på!

Det är ofta väldigt krångliga villkor när det gäller låneskydd. Du bör noggrant läsa igenom Samblas avtal innan du tecknar denna Trygghetsförsäkring. Man ska även kontrollera sina andra försäkringar för att se om det ingår låneskydd där, eftersom det kan vara så att du redan har skydd för detta. Du som är medlem i ett fackförbund och ansöker om ett medlemslån kan också dra nytta av att få detta skydd inkluderat.

Omdöme från kunder

Sambla.se har fått goda betyg från kunder där både tjänsten och personerna på kundtjänst får varma omdömen.

Trustpilot – 4,8 av 5

Financer – 4,1 av 5

Vanliga frågor och svar

Är Sambla och Advisa samma företag?

Ja, både Sambla.se och Advisa.se ägs av Sambla Group AB.

Varför ringer Sambla mig?

Det kan finnas olika anledningar till varför Sambla ringer dig. Det kan vara för att ställa kontrollfrågor angående din ansökan. Men du kan också få samtal senare om du inte valt att fortsätta med din ansökan. En säljare kan därför ringa för att försöka fortsätta med den ansökan du har påbörjat. Om du inte vill fortsätta med din ansökan kan du be dem att avsluta den.

Har inte ansökt hos Sambla och får samtal?

I detta fall bör du svara och kräva att Sambla raderar dina kontaktuppgifter samt personuppgifter. Enligt dataskyddsförordningen har du rätt att få dina personuppgifter raderade.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer