ICA bank och försäkringar | Vårt omdöme

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

ICA är ett varumärke och en företagskoncern som alla i Sverige känner till.
ICA startades redan 1917 av Hakon Swenson. Koncernens riktiga namn är ICA-gruppen. ICA gruppen finns i följande länder:

 • Sverige
 • Asien
 • Lettland
 • Estland
 • Litauen

Ica är noterat på Stockholmsbörsen och koncernens värde är ca 60 miljarder kr.
Det är en jättekoncern som gör enorma vinster varje år. Detta gör ICA till en av de största aktörerna och de har finansiella muskler som kan mäta sig väl med de stora bankerna och kreditinstituten. Tack vare sina finansiella muskler så kan ICA sedan många, många år tillbaka även bedriva bank och försäkringsverksamhet. Bolaget är så stort och pålitligt att det vuxit till en storspelare på den svenska marknaden inom bank, försäkringar och mat.

En av oss som driver Ekonomifokus.se har sedan många år tillbaka valt att använda ICA till allt. Han använder ICA-banken, han handlar sin mat hos ICA, han försäkrar allt han äger hos ICA försäkringar och han äger till och med aktier i ICA gruppen. I denna artikel kommer han att gå igenom hur han upplever att detta har fungerat.

Jämför erbjudanden från flera banker
Lendo.se kan du skicka in en enda ansökan om att jämföra räntor på privatlån & billån och få erbjudanden från flera olika banker & långivare (bland annat ICA-banken). Du får sedan en lista med bankernas & långivarnas erbjudanden. Det är helt gratis att göra en ansökan och du förbinder dig inte på något när du ansöker.

Bank och försäkringar via ICA

ICA erbjuder följande tjänster för dig som privatperson:

 • Bank – Bankkonto, sparkonto, bolån, privatlån & kreditkort.
 • Försäkring – Olycksfallsförsäkring, villaförsäkring, bilförsäkring, hemförsäkring & försäkringar för husdjur.

ICA bank

ICA banken fungerar som alla andra banker. Här finns det sparkonton, man kan ta både privatlån och bolån och man kan ha sitt betalkort och/eller kreditkort via ICA. När man samlar alla sina ägodelar och nyttjar ICA:s tjänster så får man olika rabatter, lägre ränta på lån och fina förmåner. Detsamma gäller när man nyttjar sitt kreditkort. Om du alltid handlar mat på ICA så bör du definitivt nyttja deras kreditkort. Om du betalar med ICA-bankkort på ICA och lånar, sparar eller försäkrar där samtidigt får du dubbel bonus, dvs ca 2% på det du handlar på ICA. Det kommer att bli väldigt stora pengar över tid.

Upplevelse av ICA banken

”Jag upplever att det fungerar bra och smidigt. Jag har mitt bolån samt kreditkort hos ICA. Privatlån har jag inte tagit något men jag har fått erbjudande om att teckna. Jag har jämfört räntan som jag har på mitt bolån och ingen av bankerna som jag talat med har kunnat matcha den ränta som jag har idag. Detta beror nog på att jag samlat allt på ett ställe. ICA banken älskar mig som kund skulle jag tro.”

Som ICA-kortkund får du också alltid minst 600 kr rabatt per bokning när du reser med Ving samt löpande erbjudanden på nöjen av olika slag. Utbudet förnyas ofta.

ICA försäkringar

Hos ICA försäkringar kan du försäkra allt som går att försäkra. Det bästa brukar vara att samla alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Då får du ofta rabatt på premien och lägre självrisk. Några exempel på vad du kan försäkra hos ICA:

 • Bil
 • Olyckfallsförsäkring
 • Bostaden – Hemförsäkring, villaförsäkring och bostadsrättsförsäkring
 • Husdjuret – Hund & katt

Oavsett vilken egendom du vill försäkra så kan du göra en kostnadsfri ansökan och se om de kan erbjuda dig bättre villkor och lägre premie än den du betalar idag. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos ICA försäkringar.se

Upplevelse av ICA försäkringar

”Jag jämförde många olika försäkringsbolag när jag skulle försäkra min bil och min villa.
Eftersom jag hade allt samlat hos ICA så fick jag den absolut lägsta premien och självrisken där.
Jag upplever att servicen är god och det känns tryggt att ICA är stora och stabila.”

Samla så mycket som möjligt hos samma bank och försäkringsbolag

Om du är en storhandlare på ICA så bör du definitivt ta en funderar på om du kanske skall flytta över även lån och försäkringar dit. Ju mer du samlar hos ICA desto bättre deal kan de erbjuda dig på mat, banktjänster och försäkringar. 

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer