Compricer omdöme

Allt om deras privatlån

Allt om deras bolån

Vårt omdöme om Compricer

Allt om räntor & avgifter

Compricer omdöme

Vad ska du jämföra? Oavsett ifall det är privatlån, bolån, försäkringar eller el-avtal är Compricer ett bra alternativ ifall du vill jämföra räntor, priser och avgifter.

Enbart 1 kreditupplysning (UC)

Flest banker inom bolån

Ansökan är helt kostnadsfri & ej bindande

Det finns en hel del att spara på att jämföra priser. Det är du säkert väl medveten om. Men vem har tid att plocka fram en massa information om lån, försäkringar, el och annat för att hitta det bästa erbjudandet? Med Compricer kan du snabbt och enkelt jämföra dessa tjänster helt gratis.

Vilka är Compricer?

Compricer är en tjänst som har funnits på den svenska marknaden sedan 2005 och den ägs sedan 2013 av Schibsted. Den norska mediekoncernen är också ägare av Blocket, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Lendo.
Compricer hjälper svenskar att spara pengar genom jämförelser av lån, försäkringar och mer. Enligt Compricer själva är de Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi.

Idag kan Compricer jämföra erbjudanden från över 350 olika företag. Deras kartotek av bolag inkluderar allt från nykomlingar till etablerade banker och försäkringsbolag. Men det finns förstås företag som inte är med i Compricers utbud och det har flera skäl.
På grund av att en del kreditgivare inte vill delta i den här typen av jämförande tjänst så är det några som inte är med. Dessutom kan mindre lånföretag ha svårt att hantera den mängd ansökningar som kommer varje dag från Compricers portal.
Att så många väljer att jämföra med Compricer är en styrka och till din fördel. Det är ju detta som leder till att så pass många banker ändå vill vara med. Med hundratals alternativ blir det lättare att hitta de allra bästa erbjudandena för vitt skilda behov.

Compricer privatlån

Minsta lånebelopp5.000 kr
Högsta lånebelopp600.000 kr
Ränta2.95 – 26 %
Effektiv ränta2.95 – 46.03 %
Löptid2 – 12 år
Räntefritt ”ny kund”Nej
Betalningsanm. okJa, vid lån under 30.000 kr
Lån utan UCNej
Uppläggningsavgift0 kr
Utbetalning1 – 4 dagar
BankIDJa
Compricer privatlån

Grundkrav

18 – 75 år

Årsinkomst på minst 110.000 kr

Fast inkomst krävs via arbete eller pension

Inga skulder hos Kronofogden

Snabbfakta

40 banker och långivare

Tjänsten är kostnadsfri

4,6 av 5 i betyg hos Trustpilot

1 kreditupplysning (UC)

Anslutna banker

Nordea, Swedbank, Avida Finans, Svea Ekonomi, SEB, ICA Banken, SBAB, SevenDay Bank, Marginalen, Ikano Bank, Lån & Spar Bank, re:member, FOREX, Resurs Bank, Santander, Qliro, Brocc, MedMera Bank, KonsumentKredit, Nordnet, Wasa Kredit, SkandiaBanken, Lendify, Nordax Bank, Thorn, LEASY, BIGBANK, Ellos privatlån, Bank norwegian, Credento.

Hur du ansöker om privatlån

Du kan ansöka om ett privatlån direkt på Compricers hemsida. Det här kräver inte mer än att du fyller i deras formulär. När du har skickat in din ansökan så kommer du att bli kontaktad av en handläggare hos Compricer.

Det är Compricer som kommer att diskutera ditt möjliga lån med de banker som de samarbetar med. Det är bland annat Hypoteket, Danske Bank, Nordea, Landshypotek och MittBolån. Du får löpande information av din handläggare som kommer att hjälpa dig hela vägen i mål.

När det bästa lånet har lokaliserats kommer banken som erbjuder dig att skicka lånehandlingarna hem till dig. Svårare än så är det inte. Processen innebär att du får bästa lånet för dig och att det hela går mycket snabbt. Du slipper en massa möten på olika banker.

Compricer bolån

Information om bolån

Snittränta: 1,30 %
Kreditupplysning: 1 st

Anslutna banker
SBAB, Skandia, Hypoteket, Landshypotek bank, Nordax bank, Marginalen bank, Ålandsbanken, SVEA & Bluestep.

Snittkunden sparar ca 6000 kr på att jämföra sina bolån..

Compricer bolån

Betyg på Trustpilot: 4,6 av 5

Hos Compricer bolån kan du både ansöka om finansiering av ny bostad och omförhandla gamla bolån. Du kan även få hjälp att ansöka om lånelöfte till din nya drömbostad. Compricer är den låneförmedlare på marknaden som jämför bolåneräntor hos flest banker.

Vad kan du få hjälp med

Compricer ger dig en hel del verktyg att använda för att få ett bättre lån. De kan till exempel hjälpa dig med att omförhandla ett existerande lån, att låna till en ny bostad, eller att få till ett lånelöfte.

Det här är mycket viktiga bitar av vägen till ett riktigt bra lån. På hemsidan finns det ett formulär som du kan fylla i. Steg för steg benar Compricer ut dina möjligheter och så kan de ge dig förslag på lån som kommer att vara bra och vettiga val för dig.

Jämför bolån

Att jämföra sina bolån kan spara dig många tusentals kronor varje år. Att jämföra sina bolån via en lånejämförelsesajt är också bra för att ta del av vilka räntor andra banker kan erbjuda dig. Du kan sedan förhandla dina bolån med din nuvarande bank.

Flytta bolån & byta bank

Att flytta sina bolån ska du endast göra ifall du har rörlig ränta. Du kommer nämligen få betala en ränteskillnadsersättning ifall du vill flytta dina bundna lån till en ny bank. Denna kostnad kommer säkerligen överstiga den besparing du gör på en lägre ränta. Vi rekommenderar istället att du förhandlar med din nuvarande bank.

Att byta bank medför dock inga större bekymmer ifall du har rörlig ränta på dina bolån. Att byta bank brukar gå relativt smidigt.

Lånelöfte

Compricer kan hjälpa dig få ett lånelöfte ifall du är intresserad av att köpa en ny bostad. Tänk på att alltid skaffa ett lånelöfte innan du går på visning. En budgivning kan nämligen starta relativt snabbt efter visningen. Läs mer i vår artikel om lånelöfte ifall du vill veta mer.

Anslutna banker i Compricer bolån

BankListräntaSnittränta
SBAB3 mån 2,97 %
2 år: 4,11 %
5 år: 4,16 %
3 mån 2,26 %
2 år: 3,57 %
5 år: 3,74 %
Hypoteket3 mån 2,10 %
3 år: 3,47 %
5 år: 3,60 %
3 mån 2,08 %
3 år: 3,33 %
5 år: 3,62 %
Skandia3 mån 3,38 %
3 år: 4,55 %
5 år: 4,50 %
3 mån 1,97 %
3 år: 3,72 %
5 år: 3,78 %
Landshypotek3 mån 2,75 %
3 år: 3,97 %
5 år: 4,01 %
3 mån 1,90 %
3 år: 3,70 %
5 år: 3,77 %
Nordax3,49 – 8,63 %Saknas
SVEAfr. 3,95 %4,13 % i juli
Bluestep3 mån 3,55 %
3 år: 6,05 %
5 år: 6,05 %
3 mån 4,56 %
3 år: 6,95 %
5 år: 7,07 %
Marginalen2,94 – 8,40 %3,89 % i juli
Särskilda avgifter
Marfinalen:
Kredithanteringsavgift. 3500kr, uppläggningsavgift 1000 kr
SVEA: Uppläggningsavgift 8000 kr
Bluestep: Uppläggningsavgift 1850 kr, värderingskostnad 1995 kr

Compricer försäkringar

Jämför alla dina försäkringar

Jämför en mängd olika försäkringar hos Compricer helt kostnadsfritt. Fundera på att samla alla dina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag och kräv en samlingsrabatt. Läs längre ner om hur samlingsrabatt fungerar.

Compricer försäkringar

Betyg på Trustpilot: 9,2 av 10

Hos Compricer försäkringar kan du jämföra alla sorters bland välkända försäkringsbolag. Vi rekommenderar att välja ett välkänt bolag framför det lägsta priset.

Vilka försäkringar du kan jämföra

 • Hemförsäkring
 • Bilförsäkring
 • ATV-försäkring
 • Barnförsäkring
 • Båtförsäkring
 • Fritidshusförsäkring
 • Hundförsäkring
 • Inkomstförsäkring
 • MC-försäkring
 • Snöskoterförsäkring
 • Villaförsäkring

Att tänka på innan man väljer

Tänk på att inte välja en försäkring bara för att den är billig. Det kan nämligen finnas en anledning till varför priset är lågt? Du måste alltid kolla vad som ingår i villkoret. Du kan hos Konsumenternas.se se vilken kundnöjdhet dom större försäkringsbolagen har. Välj ett försäkringsbolag som du kan känna dig trygg med.

Ett större välkänt försäkringsbolag erbjuder också fler försäkringar. Du kan därför förhandla till dig bättre villkor om du samlar dina försäkringar.

Vilka försäkringsbolag jämförs

Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Bilsport & MC, Dina försäkringar, evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Samlingsrabatt

Det är både dyrare och krångligare att sprida ut sina försäkringar bland olika försäkringsbolag. Vi rekommenderar att samla alla sina försäkringar hos ett försäkringsbolag och kräver en samlingsrabatt.
Man brukar kunna få upp till 20 % i rabatt genom att samla sina försäkringar.

Information om samlingsrabatt:

Kolla med ditt försäkringsbolag vilken rabatt de kan erbjuda!

Vad kostar det att använda Compricer?

Det är helt kostnadsfritt för dig att använda Compricers samtliga tjänster. Compricer får sin ersättning från de olika företag som jämförs på sajten ifall det leder till en ny kund.

Är Compricer säkert?

Compricer är noga med din säkerhet. De använder till exempel BankID för att bekräfta att du är du. Det är viktigt eftersom vem som helst i praktiken kan fylla i formuläret på sajten. Det är också ett fint stöd att du får kontakt med en handläggare som du kan prata med. Det ger en personlig och trygg känsla.

Välgörande ändamål

Compricer försöker göra lite mer än att tjäna pengar på att hjälpa dig jämföra lån. De är sponsorer av bland annat MinStoraDag. MinStoraDag är projektet som har som mål att låta sjuka barn få sina drömmar uppfyllda. När du använder dig av deras tjänst är du alltså med på ett hörn och bidrar till detta viktiga projekt.

Compricer omdöme

Det är viktigt att ta en titt på vad andra användare av Compricer.se har att säga. En titt på Trustpilots samlade omdömen av Compricer visar att hundratals användarrecensioner har gett Compricer nära 4,6 av 5 i betyg.

Bland de recensioner av Compricer som finns online finner vi viktiga kommentarer som att Compricers tjänst är snabb och rakt på sak. Folk uppskattar också den personliga hjälpen som handläggaren ger och att detta är utan kostnad.

Bemötandet beskrivs av många som både trevligt och kunnigt. Med klara och enkla besked upplevs en stor trygghet. Det tar inte lång tid att jämföra olika bolag och att komma fram till rätt beslut.

Summering av Compricer recension & omdöme

Compricer kan ses lite som herre på täppan vad gäller jämförande tjänster av lån, försäkringar, el och mer. Sajten är väl etablerad och används dagligen av många svenskar. Omdömen om Compricer från användare är mycket positiva. Det är enkelt att göra en jämförelse av lån genom att använda det online-formulär som finns på hemsidan.

Utan kostnad får man snabbt hjälp av en handläggare och inom kort får man förslag på lån som kan passa. Säkerheten är hög och det är med stort tålamod och vänlighet som handläggarna förklarar vad olika lån innebär och kostar.

Compricer har olika delar på sin hemsida beroende på vad du vill jämföra

Lån:
Privatlån: Compricer.se/privatlan
Bolån: Compricer.se/bolan
Försäkringar:
Bilförsäkring: Compricer.se/bil
Hemförsäkring: Compricer.se/hemforsakring
El:
El avtal: Compricer.se/el

Foto av författare
Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer