Credifi omdöme

Du kan via Credifi låna pengar i form av en kontokredit där uttag kan göras efter behov. Man kan låna från 2 000 kr upp till 50 000 kr och din ansökan sker utan UC, man använder istället Creditsafe vid en kreditprövning. Det är företaget Binly Finans AB som står bakom Credifi och du behöver inte vara orolig att låna pengar då företaget har tillstånd av finansinspektionen. Det är även samma ägare som driver varumärkena Binly och Lumify, vilket man tydligt ser då hemsidorna har samma upplägg och design.

 • Vårt omdöme av deras kontokredit
 • Avgifterna du måste ha koll på
 • Hur fungerar deras räntefria lån
 • Jämför Credifi mot andra konkurrenter
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Credifi
Credifi

Att man har tre olika finansiella plattformar inom lån och erbjuder kontokrediter på samtliga med samma upplägg tycker vi är lite lustigt och inget vi ser som en fördel för deras varumärke. Att man även har låga kundbetyg gällande Credifi och Lumify gör saken inte bättre.

Kampanj
Credifi logga
★★★★★ 2.0/5
  • Snabbt svar på ansökan
  • Räntefritt vid lån över 16 000 kr
  • Erbjuder direktutbetalning
  • Kampanj gäller bara nya kunder

Du kan låna

2 000 – 50 000 kr

Effektiv ränta

1,47 – 3 098 %

Löptid

1 – 12 mån

Utbetalning

Direkt

Sammanfattning av Credifi

Credifi kontokredit

Det stämmer att du kan låna pengar helt räntefritt i 30 dagar och det som tillkommer är en aviavgift på 60 kr. Men du måste veta att det tillkommer en dyr uppläggningsavgift på kontokrediten ifall du inte hinner återbetala i tid. När vi kollar företaget på Trustpilot.com kan vi även se att deras kundbetyg är lågt, och detta gäller även deras andra varumärke Lumify. Vi anser att man kan låna pengar via Credify ifall man har möjligheten att återbetala i tid och är medveten om de avgifter som tillkommer ifall lånet löper vidare. Vi anser dock att det finns bättre alternativ på marknaden. Du kan enkelt jämföra kontokrediter på vår sajt och se vad andra långivare har för ränta och avgifter.

Vårt betyg
2

Fördelar

 • Låna räntefritt i 30 dagar
 • Ingen kreditprövning via UC
 • Direktutbetalning alla dagar i veckan till flera banker
 • Enkelt att se lånets kostnad på startsidan

Nackdelar

 • Dyra uppläggningsavgifter
 • Låga kundbetyg på Trustpilot.com
 • Viktig information saknas på hemsidan
 • Dröjsmålsränta på 43,50 % per år
 • Förflyttning av förfallodag (läs mer längre ner)

Räntefritt erbjudande

Nya kunder hos Credifi kan låna pengar räntefritt vid lån som överstiger 16 000 kr i 30 dagar och man kan tydligt se på deras startsida när lånet lånet ska betalas tillbaka för att slippa ränta och uppläggningsavgift som tillkommer ifall du låter lånet löpa vidare. Men tänk på att när du får din faktura kommer det finnas ett ”lägst att betala” belopp.

Det kan vara lockande att betala in den summan istället för hela lånebeloppet, men då måste du vara medveten om vad lånet kommer kosta, och det kan du läsa mer om i denna artikel. Den enda summan som tillkommer ifall du återbetalar i tid är en aviavgift på 60 kr. Du kan alltså låna 16 000 kr räntefritt och återbetala totalt 16 060 kr 30 dagar senare.

Är det värt att låna räntefritt?

Det kan vara lite lockande att låna pengar räntefritt har jag full förståelse för, och det är fördelaktigt ifall man hinner och kan återbetala i tid. Men ifall du inte hinner återbetala i tid kommer företaget att debitera dig en dyr uppläggningsavgift. Att låna pengar i 30 dagar medför heller inte en extremt dyr kostnad och därför anser inte jag att det är värt att ta den risken. Att man också har 16 000 kr som lägsta belopp på kampanjen har man ju också för att de flesta inte kan betala tillbaka än så hög summa månaden efter. Men du behöver visserligen inte förbruka hela krediten, men det uppmuntrar till onödig konsumtion enligt min åsikt.

Vad det kostar att låna pengar i 30 dagar

Här nedanför kan du se exempel på vad det kostar att låna pengar via andra långivare i 30 dagar. Du kan snabbt se att det inte blir extremt dyrt att låna under denna period. Det viktigaste att tänka på när man lånar under en kort period är att välja en långivare som erbjuder kostnadsfri uppläggningsavgift och gärna fria uttag.

Följande långivare erbjuder:

Lån utan kreditupplysning från UC. Det kommer istället göras en kreditprövning via Bisnode alternativt Creditsafe.
Inga uppläggningsavgifter
Ferratum och Fairlo erbjuder direktutbetalning
Inga uttagsavgifter
Lånebelopp i 30 dagarFerratumFairloBrixo snabblån
5 000 kr5 183 kr5 121 kr5 121 kr
10 000 kr10 367 kr10 242 kr10 241 kr
15 000 kr15 550 kr15 363 kr15 362 kr
20 000 kr20 733 kr20 483 kr20 483 kr
AnsökAnsökAnsökAnsök

Inbetalningsdatum (viktigt)

Ett vanligt missnöje bland tidigare kunder är att ifall man betalar in sin faktura innan sista förfallodatum så kommer detta leda till att du får ett nytt förfallodatum nästkommande månad. Enligt tidigare kundbetyg har flertalet låntagare fått sms där långivaren skriver att inbetalning närmar sig. Du som exempelvis har förfallodatum den 25:e och väljer att betala in fakturan den 19:e kommer alltså nästa månad behöva betala in nästa faktura den 19:e, vilket kan sätta dig i en skuldfälla då du inte hunnit få din lön på kontot. Här väljer alltså företaget att tidigarelägga datumet för inbetalning då krediten löper på med ett 30 dagars intervall.

exempel på tidigareläggande datum:

Månad 1: Din faktura har förfallodatum den 25:e och inbetalning görs den 19:e.
Månad 2: Ditt nya förfallodatum kommer att bli den 19:e och du betalar in tidigare igen den 16:e.
Månad 3: Nu kommer nästa förfallodatum bli den 16:e.

Slutsats: Betala alltid in på förfallodatum och betala inte i förtid.

Källa: Lånforum.se och Trustpilot.com

Credifi omdöme

Credifi är en svensk långivare som erbjuder en flexibel kontokredit. En kontokredit är ett alternativ till det klassiska snabblånet, och de fungerar som ett kreditkort fast du får ingen fysiskt kort. Du ansöker om valfri kreditgräns som du sedan har tillgång till på långivarens hemsida. Du kan sedan själv välja när och hur mycket du vill överföra till bankkontot. Den stora fördelen med detta är att du enbart betalar ränta på uttaget belopp och inte på den beviljade summan. På ett snabblån betalar du ränta från första dagen lånet blir utbetalt.

 • Ränta
  Den nominella räntan hos Credifi är 43,50 % och den ligger i nivå med vad andra kontokrediter har. Men p.g.a de höga uppläggningsavgifterna hamnar den effektiva räntan i spannet 1,47 – 3 098 % och då blir Credifi ett av de dyraste lånen bland kontokrediter och smslån. Den effektiva räntan visar lånets ränta plus alla andra avgifter som tillkommer på lånet.
 • Lån utan UC
  En stor fördel när du ansöker om lån hos Credifi är att dom inte använder UC vid en kreditprövning. Detta innebär att du inte försämrar ditt UC-score hos Upplysningscentralen (UC) och det blir enklare att senare ansöka om privatlån och bostadslån.
 • Ansökningsprocess
  Det är otroligt enkelt att ansöka om lån online och det tar enbart ett par minuter att fylla i sin ansökan. Du kommer sedan efter ett par minuter få besked direkt på skärmen ifall du blivit beviljad eller ej. Det är sällan själva ansökningsprocessen är något problem hos någon långivare som vi testat.

Sammanfattning

Credifis kontokredit är ett alternativ ifall du vill ansöka om lån utan UC och få dina pengar snabbt utbetalt till ditt konto. Du som ansöker om lån hos Credifi får inte heller ha varken betalningsanmärkning eller aktiva skulder hos Kronofogden. Deras effektiva ränta är hög p.g.a de höga uppläggningsavgifter man har och detta är en av de största anledningarna till att jag sänker betyget för långivaren. Man har inte heller besvarat de negativa omdömen dom tidigare kunder lämnat på Trustpilot och deras kundbetyg är endast 2,6/5 av totalt 12 omdömen. De är dock tyvärr för lite omdömen för att man ska kunna dra en slutsats på ifall långivaren är seriös eller ej.

Du som vill ansöka hos Credifi och utnyttja det räntefria erbjudandet måste vara medveten om vilken uppläggningsavgift som tillkommer ifall du inte kan återbetala lånet i tid.

Credifi hemsida

Grundkrav för att låna

 • Du är minst 18 år
 • En deklarerad inkomst (individuell bedömning)
 • Svenskt personnummer och mobilnummer
 • Verifiering med BankID
 • Betalningsanmärkningar accepteras ej
 • Skulder hos Kronofogden accepteras ej
 • En sedvanlig kreditprövning kommer även göras

Credifi lånevillkor

LåneformKontokredit
Lånebelopp2 000 – 50 000 kr
Lånets löptidFlexibel
Ränta43,50 %
Effektiv ränta1,47 – 3 097,97 %
Krav på inkomstIndividuell bedömning (uppgift saknas)
Uppläggningsavgift540 – 5 605 kr
Aviavgift60 kr/mån
Uttagsavgift0 kr
KreditupplysningCreditsafe eller Bisnode
BetalningsanmärkningAccepteras ej
DirektutbetalningJa, till Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken
Utbetalning helgJa, till Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken
InkassobolagGothia
Räntefria lånJa, upp till 30 dagar
BankIDJa, ett krav vid ansökan
AutogiroNej
Åldersgräns21 år
Effektiv ränta = Innefattar alla lånets kostnader, och är den ränta du alltid ska jämföra innan du lånar pengar.
Varning högkostnadskredit

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Credifi utbetalning

Här nedanför kan du se hur det fungerar ifall du vill få din utbetalning direkt från Credifi och vilka banker dom erbjuder det till. Du kan också se ifall det är möjligt att fi din utbetalning samma dag ifall du har bankkonto i en annan bank.

Swedbank
Handelsbanken
SEB
Nordea

Direktutbetalning 24/7

Du kan hos Credifi låna pengar snabbt och din utbetalning har du normalt sett inom 15 minuter efter att Credifi beviljat din ansökan. Men för att en direktutbetalning ska vara möjlig måste du ha ett bankkonto i någon av bankerna Handelsbanken, SEB, Nordea eller Swedbank.

Utbetalning under kvällar och helger

Det krävs att du har bankkonto hos Handelsbanken, SEB, Nordea eller Swedbank för att utbetalning ska kunna vara möjligt under kvällstid och helger. Du måste alltså uppfylla kravet för direktutbetalning ifall detta ska vara möjligt.

Övriga banker

Credifi skriver på sin hemsida att utbetalning kan ske samma dag ifall ansökan beviljas under morgonen eller förmiddagen. Detta gäller enbart på bankdagar och det finns ingen möjlighet att få sin utbetalning samma dag ifall det är lördag eller söndag och du har en annan bank än de fyra som långivaren samarbetar med.

Kreditupplysning hos Credifi

När du ansöker om en kontokredit hos Credifi måste långivaren göra en sedvanlig kreditupplysning enligt svensk lag. Du kan hos Credifi ansöka om en kontokredit utan UC då företaget samarbetar med Creditsafe och Bisnode när dom gör sina kreditprövningar. Företaget kommer heller inte att rapportera några uppgifter till UC, vilket vissa långivare kan göra även fast man inte använder UC vid själva ansökan.

Uppläggningsavgift på olika lånebelopp

 • 0 – 3.999 kr: 540 kr
 • 4.000 – 5.999 kr: 760 kr
 • 6.000 – 7.999 kr: 990 kr
 • 8.000 – 9.999 kr: 1 205 kr
 • 10.000 – 11.999 kr: 1 435 kr
 • 12.000 – 13.999 kr: 1 645 kr
 • 14.000 – 15.999 kr: 1 860 kr
 • 16.000 – 17.999 kr: 2 095 kr
 • 18.000 – 19.999 kr: 2 205 kr
 • 20.000 – 21.999 kr: 2 545 kr
 • 22.000 – 23.999 kr: 2 755 kr
 • 24.000 – 25.999 kr: 2 975 kr
 • 26.000 – 27.999 kr: 3 195 kr
 • 28.000 – 29.999 kr: 3 425 kr
 • 30.000 – 31.999 kr: 3 635 kr
 • 32.000 – 33.999 kr: 3 855 kr
 • 34.000 – 35.999 kr: 4 085 kr
 • 36.000 – 37.999 kr: 4 295 kr
 • 38.000 – 39.999 kr: 4 525 kr
 • 40.000 – 41.999 kr: 4 735 kr
 • 42.000 – 43.999 kr: 4 965 kr
 • 44.000 – 45.999 kr: 5 175 kr
 • 46.000 – 47.999 kr: 5 405 kr
 • 48.000 – 50.000 kr: 5 605 kr

Vad du måste betala per månad

Här nedanför kan du se det lägsta beloppet som du måste återbetala per månad ifall du väljer att låna via Credifi. När du får din faktura kommer det stå ”lägsta belopp att betala”, men du kan slutbetala hela din skuld eller betala in extra ifall du vill bli skuldfri fortare. Du har har ansökt om ett räntefritt lån måste slutbetala hela skulden, väljer du att betala in det lägsta beloppet kommer en uppläggningsavgift läggas på.

Exempel: Väljer du att låna 10 000 kr måste du återbetala 1 370 kr per månad.

 • 0 – 3.999 kr: 515 kr
 • 4.000 – 5.999 kr: 730 kr
 • 6.000 – 7.999 kr: 950 kr
 • 8.000 – 9.999 kr: 1 155 kr
 • 10.000 – 11.999 kr: 1 370 kr
 • 12.000 – 13.999 kr: 1 580 kr
 • 14.000 – 15.999 kr: 1 780 kr
 • 16.000 – 17.999 kr: 2 005 kr
 • 18.000 – 19.999 kr: 2 110 kr
 • 20.000 – 21.999 kr: 2 435 kr
 • 22.000 – 23.999 kr: 2 645 kr
 • 24.000 – 25.999 kr: 2 860 kr
 • 26.000 – 27.999 kr: 3 070 kr
 • 28.000 – 29.999 kr: 3 285 kr
 • 30.000 – 31.999kr: 3 495 kr
 • 32.000 – 33.999kr: 3 705 kr
 • 34.000 – 35.999kr: 3 920 kr
 • 36.000 – 37.999kr: 4 130 kr
 • 38.000 – 39.999kr: 4 345 kr
 • 40.000 – 41.999kr: 4 555 kr
 • 42.000 – 43.999kr: 4 765 kr
 • 44.000 – 45.999kr: 4 980 kr
 • 46.000 – 47.999kr: 5 190 kr
 • 48.000 – 50.000: 5 405 kr

Räkneexempel på olika lånebelopp

Här ser du några exempel på vad det kan kosta att låna pengar via Credifi. Vi har tagit hänsyn till deras angivna nominella ränta på 43,5 %, samt inkluderat både uppläggningsavgift och aviavgift. I den högra kolumnen finner du den totala kostnaden för lånet. För en mer personlig beräkning kan du besöka www.konsumenternas.se och använda deras lånekalkylator.

LånebeloppLöptidUppläggningsavgiftAviavgiftAtt återbetala
2 000 kr1 mån540 kr60 kr/mån2 673 kr
5 000 kr6 mån760 kr60 kr/mån6 754 kr
10 000 kr12 mån1 435 kr60 kr/mån14 511 kr
15 000 kr12 mån1 860 kr60 kr/mån21 114 kr
20 000 kr12 mån2 545 kr60 kr/mån27 978 kr

Jämför Credifi mot konkurrenterna

Här nedanför ser du tre konkurrenter till Credifi som också erbjuder kontokrediter. En av dom bästa kontokrediterna på marknaden just nu är Northmill Bank. Denna långivare erbjuder en förmånlig ränta, gratis uppläggningsavgift och direktutbetalning till flera banker. Du som väljer att ansöka hos Northmill Bank måste dock genomgå en kreditupplysning via UC. De andra två långivarna Saldo och Ferratum är också två bra alternativ ifall du vill ha en bra kontokredit och ansöka utan UC.

FerratumSaldoNorthmill
Lånebelopp:1 000 - 40 000 kr5 000 - 20 000 kr1 000 - 50 000 kr
Ränta:44,00 %19,5 – 39,5 %7,9 - 25,9 %
Löptid:4 - 46 mån1 - 60 mån5 - 72 mån
Uppläggningsavgift:0 kr395 kr0 kr
Uttagsavgift:0 kr45 kr195 kr
Lån utan UC:JaJaNej
Betalningsanmärkning:AccepterasAccepterasAccepteras
Direktutbetalning:JaJaJa
Låneform:KontokreditKontokreditKontokredit
Ansök:Ansök
Ansök
Ansök

Kontaktuppgifter till Credifi

Företag: Luma Finans AB
Adress:
Hammarby Allé 93
120 63 Stockholm
Org.nr: 556902-7344
Telefon: 08-121 118 11
Kundtjänst: [email protected]
Inkasso: [email protected]
Klagomålsansvarig: [email protected]

Hemsida: www.credifi.se
Lånevillkor: Läs mer i deras Sekki
Chatt: Ej möjligt

Finansinspektionen

Allabolag

Öppettider

Måndag – Fredag: 09:00 – 17:00
Lördag: Stängt
söndag: Stängt

Vanliga frågor om Credifi

Kan jag slutbetala mitt lån när jag vill?

Ja, du kan återbetala hela beloppet när du vill till Credifi utan att det medför några extra kostnader. Men det är viktigt att vara väldigt säker på att du vet vilken slutsumma du ska betala in. Du kan i din profil på ”mina sidor” hitta uppgifter om hur mycket denna summa ligger på. Du kan även kontakta kundtjänst hos Credifi och be om denna uppgift.

Är Credifi säkert?

Credifi står under finansinspektionens tillsyn och bedriver en seriös verksamhet. Men det kan vara osäkert att låna pengar ifall du inte har läst igenom deras låneavtal innan och har full förståelse vad gäller viktiga delar som återbetalning, räntor och avgifter. Vi rekommenderar att läsa igenom vår artikel innan du väljer att skicka iväg en ansökan.

Kan jag betala via autogiro hos Credifi?

Det finns tyvärr ingen möjlighet till detta.

Rapporterar Credifi till UC?

Dina uppgifter om en beviljad kontokredit kommer inte att rapporteras till UC. Vid en kreditprövning använder man Creditsafe eller Bisnode.

Kan jag ångra mitt lån hos Credifi?

Enligt Konsumentkreditlagen (2010:1846) har du rätt att ångra ditt lån inom 14 dagar. Du som vill ångra ditt lån ska kontakta långivaren under denna period och åberopande ångerrätten. Men nu finns det ingen anledning att ångra ett lån ifall du ändå kan låna räntefritt i 14 dagar.

Vad händer ifall jag är sen med min betalning?

Du som är sen med din betalning riskerar en påminnelse där du får betala både dröjsmålsränta och andra kostnader. Att kontakta kundtjänst och omgående betala in skulden är något du ska göra, det händer ibland att företag inte hinner skicka ut påminnelse och med lite tur slipper du dessa kostnader. Du som är sen med inbetalningen av en påminnelse riskerar att få ett inkassokrav.

Jag har ingen möjlighet att betala min faktura?

Du som inte har möjlighet att betala din faktura bör kontakta Credifi kundtjänst och rådfråga dom ifall ni på något vis kan försöka lösa situationen. I avtalet ”allmänna villkor” har Credifi rättigheten att säga upp avtalet och kräva in hela den kvarvarande skulden du har.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer