Lendo omdöme

Bästa låneförmedlaren
Lendo (förmedlare) logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Enbart 1 kreditupplysning (UC)
  • Erbjudanden från upp till 40 långivare
  • Kostnadsfritt & ej bindande
  • Sveriges största låneförmedlare

Du kan låna

10 000 – 600 000 kr

Effektiv ränta

2,95 – 29,95 %

Löptid

1 – 15 år

Utbetalning

2 – 5 dagar

Lendo är en låneförmedlare som jämför räntor på privatlån och företagslån och presenterar förslag från olika banker och långivare. När du jämför privatlån hos Lendo.se kan du få förslag från upp till 40 långivare och banker. Det är visserligen flera av dessa banker som erbjuder mindre krediter i form av snabblån. Men det finns många större banker som du säkerligen kan få en bra deal ifrån. Vi kommer att skriva om allt du behöver veta om Lendo och ge vårt omdöme på denna låneförmedlare.

Vårt omdöme om Lendo

Är Sveriges största låneförmedlare bäst? Vår personliga åsikt är att skillnaderna är relativt små till konkurrenterna, och det spelar ingen större roll vilken låneförmedlare du väljer ifall du ska jämföra olika långivare och banker. Alla vill framföra hur många banker dom jämför, men kollar man igenom listan över anslutna banker finns där också många mindre banker med sämre villkor.
Men det finns också många bra banker där goda chanser till en bra ränta finns. Vårt helhetsintryck av Lendo.se är bra och vi ser enbart fördelar med att testa deras tjänst då den är både kostnadsfri och ej bindande.

Det enda du har att förlora är en kreditupplysning (UC), men vi anser ändå att man borde jämföra räntor hos en låneförmedlare innan man besöker sin personliga bank. Det brukar nämligen inte vara storbankerna som erbjuder det lägsta räntorna har vi själva märkt när vi lånar pengar. Är det något negativt man ska ta upp är det kanske att Lendo har 4,6/5 i betyg hos Trustpilot.com, medans deras konkurrent Sambla.se har 4,8/5. Det är oavsett väldigt bra betyg båda två.

Fördelar

 • 1 kreditupplysning (UC)
 • Kostnadsfritt och ej bindande
 • 40 anslutna banker och långivare
 • 4,6 / 5 i betyg hos Trustpilot.com
 • Deras system är helautomatiskt och du behöver inte prata med någon handläggare

Nackdelar

 • Många storbanker saknas
 • UC kontroll används (detta används dock av alla låneförmedlare av privatlån)
 • Du kommer inte bli godkänd om du har skuldsaldo

Lånetips!
Räntan på ett privatlån är avdragsgill i deklarationen. Du får göra ränteavdrag på 30 % av räntekostnader upp till 100 000 kr.
Du kan alltid betala in extra på ditt lån ifall du har buffert över.
Du kan alltid lösa ditt privatlån i förtid eller betala av delar av dit lån utan extra kostnad.

Min egna ansökan om privatlån hos Lendo.se

Jag valde att skicka en ansökan till Lendo för att betala av mitt billån. Mitt mål med ansökan var att sänka min månadskostnad och se ifall jag kunde få en lägre ränta hos en annan bank. Jag hade innan ansökningstillfället ett billån med restvärde och en månadskostnad på ca 2800 kr. Att skicka en ansökan är helt kostnadsfritt och man behöver inte fullfölja sin ansökan ifall man tycker att räntorna är för höga eller att lånets erbjudanden inte är tillräckligt bra.

Jag valde att ansöka om ett privatlån på 80 000 kr med en löptid på 8 år. I ansökan valde jag även att lånets avsikt är till alla betala av andra skulder. Jag fick totalt 9 erbjudanden, att jag enbart fick förslag från 9 långivare beror på att jag redan har bolån, privatlån och billån sen tidigare, samt att jag har 3 barn i hushållet som också drar ner min möjlighet till belåning.

Resultatet

Redan inom ett par minuter började jag få erbjudanden från olika långivare. Hela processen gick smidigt genom att Lendo skickade sms fort en långivare svarat på min ansökan. Hela min ansökan var klar dagen efter – och nu kunde jag se alla erbjudanden och vilka krav varje långivare satte för utbetalning.

Olika krav långivarna ställde på mig

 • Signeras med BankID – Här kan jag bara signera min låneansökan och få pengarna utbetalda.
 • Lösenkrav finns – Långivaren kräver att jag ska lämna information om vilket lån som ska lösas. Summan kommer ligga reserverad för det befintliga lånet, vilket innebär att pengarna inte kommer betalas ut till mitt konto.
 • Kontoutdrag behövs – Långivaren kräver kontoutdrag med mina tre senaste löneinsättningar.
 • Signeras via post – Lånehandlingar skickas via post och ansökan kan inte ske digitalt via BankID.
 • Lönespecifikation behövs – Från Bank Norwegian kom kravet att uppvisa min senaste lönespecifikation, alltså enbart ett löneutdrag.
Erbjudanden från Lendo

Vilka är Lendo AB

Lendo AB är ett dotterbolag till företaget Schibsted och har hjälp människor att jämföra lån sedan 2007. Man har förutom verksamhet i Sverige också hemsidor i Norge, Finland, Danmark, Spanien och Österrike. Det är också Lendo som är den största låneförmedlaren i Sverige. Företaget bevakas av finansinspektionen och man kan även på Allabolag.se se att företaget har en bra ekonomi. Du behöver inte vara orolig att använda deras tjänst med andra ord. Men ifall du känner dig osäker kommer det mer information här nedanför.

Lendo banker och långivare

Lendo samarbetar med totalt 40 banker och långivare på den svenska marknaden. Deras urval av långivare är väldigt brett och du kan få erbjudanden från både stora banker och nischbanker.

Lendo banker
Alla banker och långivare som Lendo samarbetar med.

Grundkrav för att låna

 • Att du är minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige under minst 12 månader
 • Årsinkomst på minst 110.000 kr
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden 6 månader bakåt i tiden

Vissa undantag

 • Årsinkomst på 100.000 kr krävs vid lån upp till 30.000 kr
 • Privatlån upp till 150.000 kr kan sökas vid betalningsanmärkning
 • Årsinkomst på 120.000 kr krävs vid ansökan med betalningsanmärkning

Lånevillkor

Minsta lånebelopp10.000 kr
Högsta lånebelopp 600.000 kr
Löptid1 – 15 år
Ränta2.95 – 29.95 %
Effektiv ränta2.95 – 29.95 %
Utbetalning2 – 5 bankdagar
DirektutbetalningNej
KreditupplysningUpplysningscentralen (UC)
UppläggningsavgiftIndividuellt mellan olika långivare
BetalningsanmärkningJa, det är okej
Skuldsaldo hos KronofogdenAccepteras ej
Lån utan räntaNej
Långivare40 stycken
BankIDKrävs

Lendo jämfört med sina konkurrenter

Det finns många låneförmedlare i Sverige och Lendo är en av dom. Men är Sveriges största låneförmedlare den bästa? Vår personliga åsikt är att det spelar ingen större roll vilken låneförmedlare du använder, dom samarbetar i princip med samma banker och långivare, det som kan skilja är någon enstaka bank och givetvis deras kundservice. För att kontrollera kundnöjdhet brukar vi använda Trustpilot.com.

Topp 5 största låneförmedlare i Sverige

FöretagBankerTrustpilot
Lendo40 st4,6 / 5
Compricer35 st4,6 / 5
SamblaÖver 40 st4,8 / 5
Advisa37 st4,8 / 5
Zmarta35 st4,6 / 5

Kontaktuppgifter

Företag: Lendo AB
Adress:
Västra järnvägsgatan 21
Postadress: 111 64 Stockholm
Org.nr: 556515-1627
Telefon: 0771 – 13 13 10
E-post: [email protected]
Hemsida: www.lendo.se

Facebook

Öppettider

Måndag – torsdag: 09.00 – 17:00
Fredag: 09:00 – 16:00
Lördag & söndag: stängt

Vanliga frågor om Lendo

Kan man jämföra bolån hos Lendo?

Ja, du kan även nu jämföra bolån hos Lendo och få erbjudanden från upp till 9 banker. Läs mer om när Lendo köpte upp Compricers bolånetjänst.

Hur lång tid tar en ansökan?

Det tar ca 2 min att genomföra en ansökan hos Lendo.

Kan jag ansöka med betalningsanmärkning?

Ja, men du kan endast ansöka om privatlån upp till 150.000 kr. Du måste ha en årsinkomst på minst 120.000 kr och det får inte finnas något skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Sen måste du vara minst 18 år och vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.

Kan jag amortera extra på mitt lån?

Ja, du kan alltid välja att amortera extra på ditt lån och det kostar inget extra. Kontakta din bank där lånet finns ifall du vill amortera extra.

Erbjuder Lendo samlingslån?

Ja, När du ansöker om privatlån kan du välja att pengarna du lånar ska gå till att lösa andra lån och krediter. Vissa långivare kan då även kräva ett ”lösenkrav”.

Tar Lendo en uppläggningsavgift?

Lendo tar ingen uppläggningsavgift. Men vissa banker och långivare tar en uppläggningsavgift ifall du väljer att låna pengar. Lendo har tidigare bjudit på långivarnas uppläggningsavgift, med detta erbjudande har utgått.

Är Lendo bluff?

Nej, Lendo är en seriös låneförmedlare med tillstånd från Finansinspektionen. Företaget har också väldigt bra omdömen på Trustpilot.com, en hemsida där folk kan lämna omdömen.

Är Lendo den bästa låneförmedlaren?

Nej det tycker jag inte. Jag erfarenhet är att de flesta låneförmedlarna är väldigt snarlika varandra. De samarbetar med nästan samma banker och långivare, samt att deras process av låneansökningar är snarlika. Jag tycker Lendo är bra, men jag hade även kunnat jämföra privatlån via Advisa, Sambla eller Compricer.

Kan jag låna till kontantinsats?

Ja, du kan låna till kontantinsatsen. Du kan använda pengarna till vad som helst om inte långivaren anger annat i lånebeskedet.

Foto av författare
Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.