Lendo omdöme

Lendo är en låneförmedlare som jämför räntor på privatlån, bolån och företagslån och presenterar förslag från olika banker och långivare. När du jämför privatlån hos Lendo.se kan du få förslag från upp till 41 långivare och banker. Men det finns många större banker som du säkerligen kan få en bra deal ifrån. Vi kommer att skriva om allt du behöver veta om Lendo och ge vårt omdöme av denna låneförmedlare.

 • Mitt omdöme efter provat Lendo
 • Krav vid en ansökan
 • Anslutna banker och långivare
 • Hur fungerar Lendo bolån
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Lendo
Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför räntor på privatlån, bolån och företagslån och presenterar förslag från olika banker och långivare. När du jämför privatlån hos Lendo.se kan du få förslag från upp till 41 långivare och banker. Men det finns många större banker som du säkerligen kan få en bra deal ifrån. Vi kommer att skriva om allt du behöver veta om Lendo och ge vårt omdöme av denna låneförmedlare.

Populär
Lendo (förmedlare) logga
★★★★★ 4.8/5
  • Enbart 1 kreditupplysning (UC)
  • 38 långivare anslutna
  • Kostnadsfritt & ej bindande
  • Sveriges största låneförmedlare

Du kan låna

10 000 – 600 000 kr

Effektiv ränta

4,70 – 33,75 %

Löptid

1 – 15 år

Utbetalning

2 – 5 dagar

Sammanfattning av Lendo

Lendo

Lendo är den låneförmedlare jag personligen använder då jag ska jämföra lån. Min personliga erfarenhet av deras tjänst är bra och jag har egentligen inget att klaga över. Den största anledningen till att jag använder Lendo framför andra låneförmedlare är på grund av att dom inte ringer och skickar SMS lika mycket som konkurrenterna. Har testat även Sambla och Advisa och sedan efter detta fått lite för mycket erbjudanden och telefonsamtal efter själva ansökan.

Vårt betyg
4.8

Fördelar

 • 1 kreditupplysning (UC)
 • Kostnadsfritt och ej bindande
 • 40 anslutna banker och långivare
 • 4,6 / 5 i betyg hos Trustpilot.com
 • Helautomatiskt system som ger dig erbjudanden

Nackdelar

 • Många storbanker saknas
 • UC kontroll används (detta används dock av alla låneförmedlare av privatlån)
 • Du kommer inte bli godkänd om du har skuldsaldo

Vårt omdöme om Lendo

Är Sveriges största låneförmedlare bäst? Vår personliga åsikt är att skillnaderna är relativt små till konkurrenterna, och det spelar ingen större roll vilken låneförmedlare du väljer ifall du ska jämföra olika långivare och banker. Alla vill framföra hur många banker dom jämför, men kollar man igenom listan över anslutna banker finns där också många mindre banker med sämre villkor.
Men det finns också många bra banker där goda chanser till en bra ränta finns. Vårt helhetsintryck av Lendo.se är bra och vi ser enbart fördelar med att testa deras tjänst då den är både kostnadsfri och ej bindande.

Det enda du har att förlora är en kreditupplysning (UC), men vi anser ändå att man borde jämföra räntor hos en låneförmedlare innan man besöker sin personliga bank. Det brukar nämligen inte vara storbankerna som erbjuder det lägsta räntorna har vi själva märkt när vi lånar pengar. Är det något negativt man ska ta upp är det kanske att Lendo har 4,6/5 i betyg hos Trustpilot.com, medans deras konkurrent Sambla.se har 4,8/5. Det är oavsett väldigt bra betyg båda två.

Lendo och deras hemsida

Lånetips!
Räntan på ett privatlån är avdragsgill i deklarationen. Det görs automatiskt ett ränteavdrag på 30 % av räntekostnader upp till 100 000 kr.
Du kan alltid betala in extra på ditt lån ifall du har buffert över.
Du kan alltid lösa ditt privatlån i förtid eller betala av delar av ditt lån utan extra kostnad.

Lendo

41 banker och långivare

Tjänsten är kostnadsfri & ej bindande

Betalningsanmärkning accepteras

Endast 1 UC (kreditupplysning)

Min egna ansökan om privatlån hos Lendo.se

Jag valde att skicka en ansökan till Lendo för att betala av mitt billån. Mitt mål med ansökan var att sänka min månadskostnad och se ifall jag kunde få en lägre ränta hos en annan bank. Jag hade innan ansökningstillfället ett billån med restvärde och en månadskostnad på ca 2800 kr. Att skicka en ansökan är helt kostnadsfritt och man behöver inte fullfölja sin ansökan ifall man tycker att räntorna är för höga eller att lånets erbjudanden inte är tillräckligt bra.

Jag valde att ansöka om ett privatlån på 80 000 kr med en löptid på 8 år. I ansökan valde jag även att lånets avsikt är till alla betala av andra skulder. Jag fick totalt 9 erbjudanden, att jag enbart fick förslag från 9 långivare beror på att jag redan har bolån, privatlån och billån sen tidigare, samt att jag har 3 barn i hushållet som också drar ner min möjlighet till belåning.

Resultatet

Redan inom ett par minuter började jag få erbjudanden från olika långivare. Hela processen gick smidigt genom att Lendo skickade sms fort en långivare svarat på min ansökan. Hela min ansökan var klar dagen efter – och nu kunde jag se alla erbjudanden och vilka krav varje långivare satte för utbetalning.

Olika krav långivarna ställde på mig

 • Signeras med BankID – Här kan jag bara signera min låneansökan och få pengarna utbetalda.
 • Lösenkrav finns – Långivaren kräver att jag ska lämna information om vilket lån som ska lösas. Summan kommer ligga reserverad för det befintliga lånet, vilket innebär att pengarna inte kommer betalas ut till mitt konto.
 • Kontoutdrag behövs – Långivaren kräver kontoutdrag med mina tre senaste löneinsättningar.
 • Signeras via post – Lånehandlingar skickas via post och ansökan kan inte ske digitalt via BankID.
 • Lönespecifikation behövs – Från Bank Norwegian kom kravet att uppvisa min senaste lönespecifikation, alltså enbart ett löneutdrag.
Erbjudanden från Lendo

Vilka är Lendo AB

Lendo AB är ett dotterbolag till företaget Schibsted och har hjälp människor att jämföra lån sedan 2007. Man har förutom verksamhet i Sverige också hemsidor i Norge, Finland, Danmark, Spanien och Österrike. Det är också Lendo som är den största låneförmedlaren i Sverige. Företaget bevakas av finansinspektionen och man kan även på Allabolag.se se att företaget har en bra ekonomi. Du behöver inte vara orolig att använda deras tjänst med andra ord. Men ifall du känner dig osäker kommer det mer information här nedanför.

Lendo banker och långivare

Lendo samarbetar med totalt 41 banker och långivare på den svenska marknaden. Deras urval av långivare är väldigt brett och du kan få erbjudanden från både stora banker och nischbanker.

Alla banker och långivare inom privatlån.

Grundkrav för att låna

 • Att du är minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige under minst 12 månader
 • Årsinkomst på minst 110.000 kr
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden 6 månader bakåt i tiden

Vissa undantag

Du som har låg inkomst eller vill låna trots betalningsanmärkning måste förhålla dig till vissa undantagsregler som du kan se nedanför.

 • Årsinkomst på 100.000 kr krävs vid lån upp till 30.000 kr
 • Privatlån upp till 150.000 kr kan sökas vid betalningsanmärkning
 • Årsinkomst på 120.000 kr krävs vid ansökan med betalningsanmärkning

Lånevillkor

Minsta lånebelopp10.000 kr
Högsta lånebelopp 600.000 kr
Löptid1 – 15 år
Ränta3,50 – 28,00 %
Effektiv ränta4,70 – 33,75 %
Utbetalning2 – 5 bankdagar
DirektutbetalningNej
KreditupplysningUpplysningscentralen (UC)
UppläggningsavgiftIndividuellt mellan olika långivare
BetalningsanmärkningAccepteras
Skuldsaldo hos KronofogdenAccepteras ej
Lån utan räntaNej
Långivare41 stycken
BankIDKrävs

Lendo jämfört med sina konkurrenter

Det finns många låneförmedlare i Sverige och Lendo är en av dom. Men är Sveriges största låneförmedlare den bästa? Vår personliga åsikt är att det spelar ingen större roll vilken låneförmedlare du använder, dom samarbetar i princip med samma banker och långivare, det som kan skilja är någon enstaka bank och givetvis deras kundservice. För att kontrollera kundnöjdhet brukar vi använda Trustpilot.com.

Topp 5 största låneförmedlare i Sverige

FöretagLångivareTrustpilot
Lendo41 st4,6 / 5
Compricer40 st4,7 / 5
Sambla40 st4,8 / 5
Advisa40 st4,8 / 5
Zmarta35 st4,7 / 5

Lendo bolån

Under 2022 förvärvade Lendo Compricers verksamhet inom bolån, vilket har möjliggjort för företaget att nu erbjuda en jämförelsetjänst för bolån. Kunder kan nu dra nytta av denna tjänst för att ansöka om nya bolån, erhålla lånelöfte eller överväga att flytta sitt befintliga bolån, i händelse av att Lendo presenterar ett mer förmånligt alternativ.

I dagsläget har man etablerat ett samarbete med nio banker som specialiserar sig på bolån, vilket breddar urvalet för dig som vill jämföra räntor på lån. De fyra bankerna SVEA, Bluestep Bank, Marginalen Bank och Nordax accepterar även ansökningar från personer med betalningsanmärkningar, tänk bara på att dessa banker erbjuder relativt dyra bolåneräntor och höga uppläggningsavgifter.

Det är helt kostnadsfritt att jämföra bolån via Lendo.se och du förbinder dig inte till något ifall du enbart vill jämföra villkor och räntor. Vi rekommenderar också att du samtidigt förhandlar om ditt bolån i den bank du är kund i.

Jämför bolån hos Lendo.se och jämför upp till 9 stycken långivare. Det är helt kostnadsfritt att jämföra bolån och du förbinder dig inte till något vid en ansökan.

Bolåneräntor hos Lendo bolån

BankListränta %Snittränta %
SBAB Bank3 mån: 4,77 %
2 år: 4,46 %
5 år: 4,06 %
3 mån: 4,69 %
2 år: 3,95 %
5 år: 3,66 %
Hypoteket3 mån: 4,56 %
2 år: 4,10 %
5 år: 3,79 %
3 mån: 4,80 %
2 år: 3,98 %
5 år: 3,75 %
Skandia3 mån 5,34 %
2 år: 4,84 %
5 år: 4,45 %
3 mån: 4,63 %
2 år: 3,80 %
5 år: 3,35 %
Landshypotek Bank3 mån: 4,95 %
2 år: 4,44 %
5 år: 4,11 %
3 mån: 4,54 %
2 år: 3,86 %
5 år: 3,66 %
Bluestep Bank3 mån: 6,60 %
2 år: saknas
5 år: 5,90 %
3 mån: 7,25 %
2 år: saknas
5 år: 5,87 %
Marginalen BankFrån 6,00 % till 10,95 %3 mån: 6,69 %
2 år: saknas
5 år: saknas
Nordax BankFrån 6,60 % till 10,45 %3 mån: 6,97 %
2 år: saknas
5 år: saknas
Ålandsbanken3 mån: 5,95 %
2 år: 4,40 %
5 år: 4,10 %
3 mån: 4,71 %
2 år: saknas
5 år: saknas
SVEA BankFrån 6,70 %3 mån: 7,90 %
Uppdaterad: 2024-05-15
Lendo bolån

Kontaktuppgifter

Företag: Lendo AB
Adress:
Västra järnvägsgatan 21
Postadress: 111 64 Stockholm
Org.nr: 556515-1627
Telefon: 0771 – 13 13 10
E-post: [email protected]
Hemsida: www.lendo.se

Facebook

Öppettider

Måndag – torsdag: 09.00 – 17:00
Fredag: 09:00 – 16:00
Lördag & söndag: stängt

Vanliga frågor om Lendo

Kan man jämföra bolån hos Lendo?

Ja, du kan även nu jämföra bolån hos Lendo och få erbjudanden från upp till 9 banker. Läs mer om när Lendo köpte upp Compricers bolånetjänst.

Hur lång tid tar en ansökan?

Det tar ca 2 min att genomföra en ansökan hos Lendo.

Kan jag ansöka med betalningsanmärkning?

Ja, men du kan endast ansöka om privatlån upp till 150.000 kr. Du måste ha en årsinkomst på minst 120.000 kr och det får inte finnas något skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Sen måste du vara minst 18 år och vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.

Kan jag amortera extra på mitt lån?

Ja, du kan alltid välja att amortera extra på ditt lån och det kostar inget extra. Kontakta din bank där lånet finns ifall du vill amortera extra.

Erbjuder Lendo samlingslån?

Ja, När du ansöker om privatlån kan du välja att pengarna du lånar ska gå till att lösa andra lån och krediter. Vissa långivare kan då även kräva ett ”lösenkrav”.

Tar Lendo en uppläggningsavgift?

Lendo tar ingen uppläggningsavgift. Men vissa banker och långivare tar en uppläggningsavgift ifall du väljer att låna pengar. Företaget har tidigare bjudit på långivarnas uppläggningsavgift, med detta erbjudande har utgått.

Är Lendo bluff?

Nej, Lendo är en seriös låneförmedlare med tillstånd från Finansinspektionen. Företaget har också väldigt bra omdömen på Trustpilot.com, en hemsida där folk kan lämna omdömen.

Är Lendo den bästa låneförmedlaren?

Nej det tycker jag inte. Jag erfarenhet är att de flesta låneförmedlarna är väldigt snarlika varandra. De samarbetar med nästan samma banker och långivare, samt att deras process av låneansökningar är snarlika. Jag tycker Lendo är bra, men jag hade även kunnat jämföra privatlån via Advisa, Sambla eller Compricer.

Kan jag låna till kontantinsats?

Ja, du kan låna till kontantinsatsen. Du kan använda pengarna till vad som helst om inte långivaren anger annat i lånebeskedet.

Lendo

41 banker och långivare

Tjänsten är kostnadsfri & ej bindande

Betalningsanmärkning accepteras

Endast 1 UC (kreditupplysning)

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.