Svea Ekonomi omdöme

Svea Ekonomi är en storspelare inom privatlån, bolån, sparkonton, företagslån, krediter, fakturaservice, factoring, fakturaköp, kreditinformation och inkasso. De har även betallösningar för e-handel, mobil och butik. Svea skiljer lite mot sina konkurrenter genom att de är extra noggranna när de bedömer din situation och din kreditvärdighet. Om du till exempel är egenföretagare så kan det ibland vara svårt att få lån hos traditionella banker. Då kan det vara värt att testa Svea ekonomi och se om de kan bedöma din ekonomi bättre och därmed bevilja lån. De säger själva att de försöker bedöma din ekonomi framåt i tiden snarare än att titta bakåt.

  • Vilka tjänster erbjuder Svea
  • Läs vårt omdöme om företaget
  • Vilka krav ställs vid lån
  • Räntor, avgifter & utbetalningar
Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

SVEA Ekonomi
SVEA Ekonomi

Vilka tjänster erbjuder Svea Ekonomi

Svea erbjuder följande tjänster inom lån för privatpersoner:

✔️ Bolån
✔️ Privatlån
✔️ Skuldfinansiering
✔️ Sparkonto

Tjänster som erbjuds till företag:

✔️ Företagsbank
✔️ Företagslån
✔️ Företagskredit
✔️ Leasing
✔️ Factoring
✔️ Fakturaköp
✔️ Betallösningar
✔️ Fakturering
✔️ Inkasso

Svea Ekonomi hos låneförmedlare

Svea ekonomi finns anslutna hos flera av dom största låneförmedlarna i Sverige. Du kan öka dina chanser till en bättre ränta ifall du ansöker hos någon av dom. Då kan du få förslag från både Svea Ekonomi och flera andra banker och långivare. Några av dom bästa aktörerna på marknaden som jämför lån är Lendo, Compricer och Advisa.

Lendo

Compricer

Advisa

För privatpersoner

För privatpersoner erbjuds tjänster inom lån och sparande. De största grenarna är bolån, privatlån, samlingslån, skuldfinansiering och sparande.


Skuldfinansiering

Skuldfinansiering är ett alternativ till skuldsanering. Om du hamnat snett och dragit på dig allt för många dyra lån och krediter så kan du ansöka om skuldfinansiering hos kronofogden. Skuldsanering innebär att du endast behöver betala av en andel av dina skulder under några år. Resterande andel av dina skulder slipper du sedan att betala. När skuldsaneringen är klar så försvinner de skulder som ingick i din skuldsanering – huvudtanken med skuldsanering är att du ska vara skuldfri när den är klar. Du skall kunna påbörja ett nytt liv utan en massa skulder.

Det krävs dock extremt mycket för att du skall få igenom en skuldsanering hos kronofogden. Du behöver befinnas dig på den absoluta botten ekonomiskt.
Om du sitter illa till men din ekonomi fortfarande går att rädda så erbjuder Svea ekonomi sin tjänst skuldfinansiering. De hjälper dig då att lösa alla dina gamla lån och du får sedan ett större lån hos Svea som du får en mycket lägre ränta på än på dina tidigare lån. Det kan förändra hela din ekonomiska situation. Ett stort lån kan få mycket lägre ränta än flera små. Att genomgå en skuldsanering är extremt tufft så kan du istället göra en skuldfinansiering så är det att föredra.

Grundkrav

  • Ålderskrav på 20 år
  • Fast inkomst av tjänst på 180 000 kr krävs
  • 3 år som folkbokförd i Sverige
  • Enbart skulder till företag
  • Egenföretagare måste ha varit aktiva i minst 3 år

Privatlån (Svealånet)

Du kan även ansöka om ett vanligt privatlån hos Svea ekonomi som de själva kallar ”Svealånet” De bedömer då noggrant din ekonomi och erbjuder fördelaktiga räntor på sina privatlån. Hur låg ränta du får beror på hur din ekonomi ser ut och en individuell bedömning utförs alltid på alla som ansöker.
Om du har svårt att få lån hos traditionella banker kan det alltså alltid vara värt att göra en ansökan på Svea ekonomi och se om de kan lösa situationen.

Tips! Att jämföra privatlån via Compricer.se är alltid att föredra innan du ansöker om privatlån hos enskild aktör. När du ansöker hos Compricer får du låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare, det bästa är också att Svea ekonomi ligger som ansluten i deras system.

Lånevillkor privatlån ”Svealånet”

Lånebelopp10.000 – 400.000 Kr
Löptid på lån2 – 15 år
Räntor8,40 – 25.95 %
Effektiv ränta8,87 – 29.99 %
KreditupplysningUC
Åldersgräns20 år
Räntefritt för nya kunderNej
Godkänner betalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav180,000 Kr
Uppläggningsavgift495 Kr
Administrationsavgift25 kr/mån

Mer information om Svealånet

✔️ Svea erbjuder låneskydd
✔️ Räntegaranti om du hittar lägre effektiv ränta
✔️ Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
✔️ Medlåntagare måste ha årsinkomst på minst 90 000 kr
✔️ Egenföretagare måste ha drivit sin verksamhet i minst 3 år

Tips! Du kan även använda Lendo.se ifall du vill få erbjudande från Svea ekonomi och 39 stycken andra låneinstitut.

Svea bolån

Bolånen riktar sig främst till de som har en annorlunda situation än den vanliga privatpersonen med vanligt jobb osv. De riktar sig istället mot människor som till exempel har eget företag eller som har tillfälliga problem i sin ekonomi. Med genomgående bedömningar av varje individuell ansökan kan de bevilja fler lån än vad de traditionella bankerna kan. Har du problem att få bolån hos de traditionella bankerna för att de är för fyrkantiga i sin bedömning av din ekonomi kan det vara värt att testa Svea och se vad de kan erbjuda dig.

Grundkrav för bolån

✔️ Du måste vara minst 20 år
✔️ Fast inkomst av tjänst krävs
✔️ Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
✔️ Betalningsanmärkningar kan fungera
✔️ Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Tips! Jämför bolån hos Compricer.se och jämför bolån hos Svea ekonomi och 8 andra banker.

LånebeloppUpp till 8 miljoner
Löptid på lånUpp till 40 år
Boräntafr. 6,70 %
Snittränta aug 20236,74 %
ÅldersgränsMinst 20 år
BetalningsanmärkningGodkänns
Uppläggningsavgift8 000 Kr

Tidigare snitträntor 2023

Okt8,26 %
Sep8,69 %
Aug6,74 %
Juli7,57 %
Juni7,44 %
Maj7,30 %
April7,08 %
Mars7,36 %

Lösa bolånet i förtid

De bolånekunder som vänder sig till Svea har givetvis en sämre ekonomi och sitter med gamla betalningsanmärkningar. Man tvingas därmed ansöka om bolån med sämre villkor vad gäller både ränta och uppläggningsavgift. När din ekonomi blivit bättre vill du givetvis ansöka om ett nytt bolån i någon av de större bankerna. Du som kund hos Svea kan närsomhelst lösa dina bolån utan några kostnader.

Vårt omdöme av Svea Ekonomi

Detta är en stor aktör med många års väldokumenterad historik. De skiljer sig från de traditionella bankerna genom att de bevilja fler lån än normalt. Detta är naturligtvis något som behövs på marknaden då alla människor inte har vanliga jobb med vanlig månadslön. Där tycker vi att Svea fyller en viktig funktion. Deras räntor är vanligtvis lite högre än hos storbankerna men varje ansökan bedöms individuellt så har man en väldigt god ekonomi så kan man få riktigt låga räntor även här.

Vår bedömning är att om man har ett vanligt jobb som fast anställd och om man inte har några betalningsanmärkningar så är det bättre att vända sig till storbankerna Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken osv. Man får vanligtvis lite lägre räntor där.
Om man däremot har eget företag, arbetar utomlands eller har en osäker anställning så är absolut Svea ekonomi ett riktigt bra alternativ. Deras tjänst skuldfinansiering fyller ett viktigt syfte genom att hjälpa folk som sitter illa till ekonomiskt.
Vi rekommenderar också använda en låneförmedlare likt Compricer.se, där du kan jämföra bolån, samlingslån och privatlån och få erbjudande från Svea ekonomi och 34 andra banker och långivare. Du kan ju bara välja att tacka nej utan kostnad om du inte får någon bra deal.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är vår expert inom privatekonomi där han skriver om olika typer av lån. Andreas ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se sedan år 2020. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill jag hjälpa folk att förstå vad det innebär att låna pengar och vilka konsekvenser det kan leda till ifall man fattar fel beslut. Jag vill på ett objektivt sätt presentera alla långivare på hemsidan och tydligt visa både fördelar och nackdelar med olika typ av lån som erbjuds till låntagaren.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer