Bolåneförsäkring

Foto av författare
Skribent: Andreas Hogmalm
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

En bolåneförsäkring innebär att om du inte har råd att betala dina räntor och amorteringar på grund av arbetslöshet eller om du blir sjuk, så löses försäkringen ut och betalar räntorna och amorteringarna. Den stora fördelen med detta är att vid skakiga tider så får du gott om tid att antingen hitta ett nytt jobb eller sälja din bostad.

Skillnaden mot att inte ha denna försäkring är att om du blir försatt i en svår ekonomisk situation kan du snabbt bli tvungen att sälja din bostad. Att sälja en bostad i panik innebär också att du blir väldigt känslig för hur bostadsmarknaden är vid det tillfället. Om det är svårt att sälja bostaden kan du bli tvungen att acceptera ett skambud du annars aldrig hade ens funderat över. Än värre kan det vara om du blir av med jobbet för att ett stort företag på din ort lägger ner. Då hamnar många i samma situation vilket leder till att priserna på bostäder på orten riskerar att krascha än mer.

Är bolåneförsäkring något för dig?

Liksom alla typer av försäkringar bör man tänka över vilken risknivå man själv befinner sig i, samt hur bekväm man känner sig i den situationen. Vad skulle hända med dig och din privatekonomi om du blev sjuk eller arbetslös? Skulle din partner kunna hålla er båda flytande? En bolåneförsäkring är en mindre extra kostnad varje månad men väl värt sina pengar om det hjälper dig att sova gott på natten och inte oroa dig.

Skaffa bolåneförsäkring

Om du känner att bolåneförsäkring kan vara något för dig, kolla då med din nuvarande bank samt nuvarande försäkringsbolag och se vad de kan erbjuda dig.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer