Privatlån med betalningsanmärkning

Foto av författare

Jämför innan du lånar pengar

Lånekoll.se jämför du bolån, lånelöften för bolån och privatlån hos 35 stycken banker med en enda ansökan & den är helt gratis. Där kan du även få hjälp med att sänka räntan på befintliga bolån.

Lendo.se jämför du privatlån & billån hos 40 stycken olika banker & långivare med en enda ansökan & den är helt gratis.

En betalningsanmärkning är en officiell markering om att du vid något tillfälle misskött en betalning och att ärendet hamnade hos Kronofogden. Detta gör att det kan vara svårt att köpa på avbetalning eller att låna pengar. Det är dock inte omöjligt att låna med betalningsanmärkning. Hur man gör, och vad man bör tänka på, går vi igenom i denna artikel.

Att få en betalningsanmärkning kan bero på en mängd olika anledningar och man behöver inte nödvändigtvis ha haft extremt dålig ekonomi, eller dålig koll på sin ekonomi för att drabbas av en betalningsanmärkning. I många fall kan det handla om viss oaktsamhet eller att man litat på fel person. Självklart är det dock inte sällan dålig ekonomi, slarv eller oaktsamhet anledningar till att man får en betalningsanmärkning. Det kan också vara värt att ett inkassobrev inte innebär att man får en betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning har som effekt av att den varnar kreditgivare för att utlåning till dig kan vara en riskabel affär. Detta har tidigare gjort det mycket svårt att kunna låna över huvud taget då få av de etablerade bankerna hade översyn med detta. I dagsläget finns det dock andra banker och kreditgivare på marknaden som har en mer flexibel syn och mer av en helhetssyn på personens ekonomi.

För i många fall kan man drabbas av en betalningsanmärkning när man är ”ung och dum” och som sedan påverkar ens lånemöjligheter i 10 år efteråt. Det är heller inte ovanligt att man hamnar i ekonomiska trubbel för att ens räkningar kommit till fel adress, vilket förstås är mycket olyckligt! Oavsett vad som är anledningen till att man fått en betalningsanmärkning kan ju ens ekonomi, eller syn på ekonomi, förbättrats kraftigt på senare tid och (den negativa) vikten av ens betalningsanmärkning behöver inte vara lika påtaglig.

Det går alltså att låna pengar av andra banker än de ”stora vanliga”. Eftersom det är färre banker som lånar ut (mindre konkurrens) och eftersom en person med betalningsanmärkning trots allt ligger i en högre riskgrupp innebär detta ofta att räntan är högre än för motsvarande lån hos andra banker.

Det kan dock vara värt att tänka över både en och två gånger om man verkligen bör ta ett lån om man vet att man har det lite svårt att få ekonomin att gå ihop eller svårt att komma ihåg att betala sina räkningar. Det kan dock vara en god idé att samla många småkrediter (till exempel sms-lån) under ett och samma lån – vilket blir billigare i längden.

Var kan man få lån trots att man har betalningsanmärkning?

Det finns banker som erbjuder lån till personer som av olika anledningar inte kan få låna hos andra långivare. Det behöver inte bara handla om betalningsanmärkningar utan även om man har svårt att få lån för att man är student, arbetslös eller nyinflyttad till Sverige och saknar ekonomisk historia.

Ansök om lån trots betalningsanmärkning

Lendo.se hjälper helt kostnadsfritt dig att jämföra massor av banker & långivare med en enda ansökan och en enda kreditupplysning. Det är helt gratis att använda den tjänst som Lendo.se erbjuder och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan. Lendo arbetar även med banker och långivare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkning.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Andreas är den som ansvarar för det redaktionella innehållet på Lanupplysningen.se. Med flera års erfarenhet inom ekonomi och lån vill han nu hjälpa folk att fatta bättre beslut inom olika typer av lån.
Följ diskussion
Meddela mig om
guest
Integritetspolicy

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer