Nyttan med ett kreditkort efter semestern

För de flesta är semestern en ganska stor utgift. Om du åker på en exotisk resa eller reser med familjen brukar det vara ännu dyrare. Besparingarna till resan försvinner oftast och ibland kan kostnaderna till och med bli högre än resebudgeten. I sådana fall kan ett kreditkort komma väl tillhands. Nedan tittar vi på hur du kan ha nytta av ett kreditkort efter semestern.

Foto av författare
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

kreditkort efter semestern

En buffert i alla väder

Den största fördelen med ett kreditkort är att du har tillgång till pengar när du än behöver det. Att ha ett kreditkort innebär inte automatiskt att du behöver använda det, utan du kan ha det i plånboken bara för att ha en extra trygghet. Om du kommer hem efter semestern och inte har så mycket pengar kvar kan du vara trygg med att du kan handla vad du behöver innan nästa lön kommer in. Det kan vara extra viktigt om du har barn att ta hand om.

Du delbetalar i din egen takt

När du betalar med ett kreditkort har du en räntefri period. Det innebär att om du betalar tillbaka det utnyttjade beloppet under perioden betalar du ingen ränta. Du har alltså räntefri kredit i ett antal dagar, ofta cirka 55-65 dagar. Det kan vara fördelaktigt när du kommer hem efter semestern som antagligen kostat en del. Möjligheten till delbetalning gör att du kan handla vad du behöver efter resan utan pressen att betala tillbaka allt redan inom en månad eller två. Du får med andra ord möjlighet att bygga upp din ekonomi lite grann efter resan.

Resan kan delbetalas

En stor fördel med kreditkort är att du kan hitta alternativ som passar just dina intressen. Genom att besöka bästakreditkortet.se kan du leta upp kort som passar dig, exempelvis kort som ger dig reseförmåner. Numera är det faktiskt möjligt att boka en resa utan att betala för den. Istället kan du delbetala resan eller till och med skjuta fram betalningen tills du har kommit hem igen. Det görs möjligt genom olika kreditkort, bland annat så kallade resekort. Med det menas kreditkort som är särskilt utformade för dig som reser mycket eller älskar att resa. Med ett sådant kreditkort blir det betydligt enklare för dig att unna dig resorna du drömmer om eftersom du kan betala dem i din egen takt. På så vis blir det möjligt att ha råd med drömresan och sedan betala större delen av kostnaden efter semestern.

Foto av författare

Innehållsansvarig - LånUpplysningen

Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer