Hur du hittar rätt kreditkort

Att hitta rätt kreditkort är inte alltid så enkelt. Det finns en mängd olika banker och långivare som erbjuder kort av olika slag, en del mer traditionella än andra. Men hur väljer man egentligen rätt kreditkort? Nedan guidar vi dig i valet av kreditkort för just dina behov.

Foto av författare
Uppdaterad:

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Hitta rätt kreditkort på nätet

Vad brukar du spendera pengar på?

Idag finns det kreditkort som passar nästan vilken konsument som helst. Tycker du om att resa, shoppar du mycket kläder eller spenderar du mest på mat? Oavsett hur dina utgifter ser ut kan du hitta kreditkort som belönar just dina vanor. Exempelvis finns det en rad kreditkort som ger dig en reseförsäkring, bonus på alla resor och tillgång till VIP-lounge på flygplatser. Om du är en flitig resenär kan ett sådant kort vara ett bra alternativ för dig. Skulle du istället ha flera barn hemma och spenderar mycket på mat kan du ha större nytta av ett helt annat kort. På kreditkort.nu kan du enkelt jämföra olika kreditkort och välja det som passar just dina önskemål.

Vilken typ av bonusar uppskattar du?

Föredrar du bonusar, cashback, värdecheckar eller företräde på olika konserter? Kreditkort kan ge dig en rad fördelar, men de skiljer sig ofta starkt från varandra. Innan du ansöker om ett visst kort bör du därför kolla upp om de har ett belöningssystem som passar dina köpvanor och intressen.

Hur viktig är tryggheten?

De allra flesta kreditkort kommer med en räntefri period. Den ligger oftast på 45-65 dagar. Om du betalar hela beloppet som du använt under den perioden tillkommer ingen ränta på krediten. Du kan alltså använda kortet räntefritt. En längre räntefri period finns det nog få som tackar nej till, men den kan vara extra fördelaktig om du vill ha tryggaste möjliga alternativ. Vissa kortutfärdare erbjuder dessutom möjligheten att skjuta fram en eller två månadsbetalningar. Du kan också bli erbjuden att teckna en försäkring som hjälper dig betala om du skulle bli sjuk eller bli av med ditt arbete. Ett sådant kreditkort kan vara ett extra tryggt val, eftersom du inte behöver oroa dig över att hamna hos inkasso om du tillfälligt skulle få svårt att betala.

Hur ser din kreditvärdighet ut?

Olika kort utfärdare ställer olika krav för att bevilja en kredit. Därför är det klokt att titta igenom långivarnas villkor och krav innan du ansöker. Exempelvis brukar banker ställa högre krav på dig som ansöker, medan internetbaserade aktörer ofta har ganska låga krav. Om du saknar en heltidstjänst eller har någon betalningsanmärkning är det ofta klokare att vända dig till andra långivare än banker.

Foto av författare

Innehållsansvarig - LånUpplysningen

Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer