Varför du bör skaffa kreditkort

Kreditkort är idag nästan lika vanliga som debetkort. Skillnaden är att du med debetkort endast kan betala med dina egna pengar som finns på kontot ifråga. Med ett kreditkort har du istället tillgång till en kredit från kortutgivaren. Det finns en hel del åsikter och diskussioner om kreditkort, men det finns vissa fördelar med kreditkort som gör att de passar nästan vem som helst. Nedan ska vi titta på vilka fördelarna är och varför man bör skaffa ett kreditkort.

Foto av författare

Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonsörer via affiliatelänkar. Men vi har som policy att rekommendera långivare som vi anser har bäst erbjudande vad gäller ränta, uttagsavgift, uppläggningsavgift och övriga villkor.

Varför skaffa ett kreditkort

Du har tillgång till en kredit hela tiden

När du har ett kreditkort har du alltid tillgång till extra pengar. För en sund ekonomi bör du satsa på att ha egna besparingar, men de kanske inte räcker eller så har du kanske inte hunnit spara så mycket ännu. I vilket fall som helst kan du känna en extra trygghet med ett kreditkort. Oavsett vad som händer vet du att du har en kredit som du kan förlita dig på om du skulle vara i behov av pengar.

Du kan handla räntefritt

En stor fördel med kreditkort är att du kan handla räntefritt. Det gäller när du betalar tillbaka hela det använda beloppet inom cirka 60 dagar. Den räntefria perioden varierar något mellan olika kortutgivare.

Möjlighet att delbetala

Ibland behöver vi göra större köp, till exempel tvättmaskin, dator eller mobiltelefon. Många affärer erbjuder möjligheten att köpa varorna på avbetalning med ditt kreditkort. På så vis behöver du inte lägga ut hela summan på en gång, men ändå köpa vad du behöver. På kreditkortsval.se kan du enkelt hitta en rad olika kort som du kan jämföra och hitta det som passar dig bäst.

Du har även möjlighet att delbetala din månadsfaktura. När du har ett kreditkort läggs nämligen alla köp på en faktura som skickas hem till dig varje månad. Du har möjlighet att betala hela beloppet, men det går också bra att betala mindre. Därför behöver du inte vara orolig om du inte kan betala tillbaka allt på en gång.

Bonusar

Nästan alla kreditkort ger dig bonuspoäng på dina inköp. Med en del kort får du bonus på allt du handlar, med andra gäller det bara i specifika butiker. Bonuspoängen kan exempelvis ge dig rabatter, värdecheckar, cashback eller liknande. Om du väljer ett kort som erbjuder bonusar i butiker där du handlar ofta kan du alltså spara pengar i längden eller få olika rabatter.

Försäkringar

De flesta kreditkort kommer med åtminstone en typ av försäkring. Ofta handlar det om bland annat en reseförsäkring som gäller när du bokar din resa med kortet. Försäkringen kan även täcka din familj.

Foto av författare

Innehållsansvarig - LånUpplysningen

Följ diskussion
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer